Prea multă Fericire [Copertă moale]

Prea multă Fericire [Copertă moale]
125,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cu o voce narativă unică, Alice Munro se strecoară în labirintul întunecos al sufletului uman, dezvăluind secrete şi încordări interioare indescifrabile din exterior prin cele zece scurte povestiri. Premiul Man Booker International în anul 2009.

Un tată aflat în închisoare pentru că şi-a ucis copiii îi scrie soţiei despre revelaţia de a fi primit vizita lor dintr-o altă dimensiune; o fetiţă îşi ajută angajatorul bolnav de leucemie să scape de avansurile unei femei lipsite de conştiinţă; în adolescenţă, un fiu îşi părăseşte aparent fără motiv familia şi ajunge să trăiască asemenea unui vagabond, dispreţuind valorile societăţii moderne; în secolul al nouăsprezecelea, Sophia Kovalevski, matematician şi scriitor talentat, se luptă cu efectele succes lui asupra relaţiei de cuplu.

Eroii celor zece povestiri îndură pierderi, şocuri, dezamăgiri, revelaţii neplăcute despre propriul caracter şi totuşi merg mai departe, pentru că acesta este sensul vieţii. Undeva, prin întunericul în care înaintează, ei simt strălucirea intensă a fericirii, fie că este vorba despre fericirea trecută, despre cea care ar fi putut fi sau despre cea care îi aşteaptă.

 

Recenzii

„Cu dezvăluirile ei despre vremelnicia şi precaritatea existenţei confortabile de zi cu zi, această carte îţi dă fiori... o capodoperă a ficţiunii contemporane.” - Sunday Times

„Cea mai recentă colecţie de proză scurtă a lui Alice Munro îi reafirmă intuiţia pătrunzătoare... Una dintre cele mai oneste şi mai exigente proze ale timpului nostru.” -- The Times

„Alice Munro scrie cu o limpezime uimitoare, matematică, şi cu o minunată înţelegere a lucrurilor.” -- Telegraph

 

Despre Autor

Alice Ann Munro (născută Alice Ann Laidlaw, pe 10 iulie 1931) este o scriitoare canadiană. Pentru întreaga sa activitate literară, a fost distinsă în 2009, cu Premiul Internațional Man Booker. De asemenea, a obținut de trei ori premiul pentru ficțiune din partea guvernatorului Canadei.

A fost distinsă cu Premiul Nobel pentru literatură 2013, ca „maestră a nuvelei contemporane”. Unul dintre membrii comitetului Nobel din cadrul Academiei regale de ştiinţă din Suedia a afirmat că Alice Munro este un "excelent portretist al fiinţei umane".

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Too Much Happiness: Stories
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 381
Editura: Litera
Apariția: 2013
ISBN: 978-606-686-498-5
Dimensiuni: 15 x 21,5 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Alice Munro este castigatoarea Premiului Nobel
Alice Munro este castigatoarea Premiului Nobel pentru literatura pe 2013, o autoare care merita cu siguranta sa fie citita.
Evaluarea
Parerea lui Diana / (Plasată la data 26.06.2014)

Bestseller.md îți mai recomandă: