Povestea Vieții. Interviul

Mai multe poze

Povestea Vieții. Interviul
130,00 MDL (32,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Interviul de tip povestea vietii ofera un model ce poate fi aplicat in numeroase discipline: sociologie, antropologie, etnologie, istorie, psihologie, consiliere si terapie.

Dintre metodele de cercetare calitativa, povestea vietii ne ajuta sa intelegem mai bine traiectoria psihosociala a persoanei intervievate. Cartea descrie modalitatea de pregatire a unui astfel de interviu, cum se transcriu si se interpreteaza informatiile obtinute. Cercetatorul poate afla din analiza textului informatii despre persoanele intervievate pe care studiile cantitative nu le pot evidentia intotdeauna.

Cuprins: Contextul si aplicatiile povestii vietii • Planificarea interviului • Realizarea interviului • Interpretarea interviului

 Despre Autor

Robert Atkinson este conferentiar de dezvoltare umana, director al Center for the Study of Lives si membru in consiliul director al facultatii in cadrul Russell Scholars Program la University of Southern Maine. Si-a luat doctoratul in dezvoltare umana interculturala la University of Pennsylvania, are studii in filosofie, folclor, consiliere si a avut o bursa de cercetare postdoctorala la University of Chicago.

Este autorul lucrarii: The Gift of Stories: Practical and Spiritual Applications of Autobiography, Life Stories, and Personal Mythmaking (1995) si coautor al volumului The Teenage World: Adolescent Self-Image in Ten Countries (1988). Semneaza numeroase articole avind ca principala arie de interes autobiografia si povestea vietii. Cu ajutorul studentilor sai, a realizat o arhiva cu peste 300 de povesti ale vietii la Center for the Study of Lives din cadrul University of Southern Maine.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 168
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46-0437-6
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri