Povestea Veveriței Nutkin

Mai multe poze

Povestea Veveriței Nutkin
40,00 MDL (8,04 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din engleză de Angela Brașoveanu.

În 1901, Beatrix Potter își petrecea vara, împreună cu familia, în Lingholm, o casă de pe malul lacului Derwentwater din Districtul Lacurilor. Și i-a scris  Norei Moore, fiica de opt ani a fostei sale guvernante, o scrisoare despre toate veverițele văzute aici. „O bătrână doamnă care locuia pe insula din mijlocul lacului mi-a povestit că ele vin peste lac atunci când i se coc alunele. Dar mă întreb: cum pot niște veverițe să treacă peste apă? Poate își fac niște plute minuscule?”

Scrisoarea se transformă mai apoi în Povestea lui Nutkin, o veveriță neobrăzată care, până la urmă, a fost pedepsită de către Bătrâna Doamnă Brown, o bufniță care, prin voia autoarei, a înlocuit-o pe bătrâna doamnă din scrisoare. Cum era și de așteptat, cartea este dedicată Norei. Și e plină de desene cu priveliști minunate de pe lacul Derwentwater, multe dintre care au rămas neschimbate și astăzi.

 

Primele Pagini


 

Este o poveste despre o coadă, o coadă ce aparţinea unei mici veveriţe roşcate pe nume Nutkin. Ea avea un frate pe nume Twinkleberry şi o mulţime de verişori minunaţi care locuiau în copacii de pe malul unui lac.

In mijlocul lacului era o insulă acoperită de copaci şi tufişuri de alun; iar între aceşti copaci creştea un stejar scorburos în care locuia o bufnită pe nume Bătrâna Brown.

Intr-o toamnă, când alunele erau coapte, iar frunzele alunişului erau vopsite deja în auriu, Nutkin, Twinkleberry şi celelalte veveriţe au ieşit din pădure şi au coborât spre malul lacului.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 32
Editura: Cartier
Apariția: Noiembrie 2014
ISBN: 978-9975-79-919-5
Dimensiuni: 17 x 20,7 cm
Greutatea: 0.3200

Pareri