Povestea lui Harap-Alb

Mai multe poze

Povestea lui Harap-Alb
143,00 MDL (35,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Desene și adaptare de Lică Sainciuc.

Povestea lui Harap-Alb este un basm cult scris de Ion Creangă. A apărut în revista Convorbiri literare, la 1 august 1877, apoi a fost publicat în același an în ziarul Timpul de catre Mihai Eminescu.

Pornind de la modelul folcloric, autorul reactualizează teme de circulație universală trecându-le prin filtrul propriei viziuni; asistăm astfel la un text narativ complex, amplu și pluriepisodic, cu numeroase personaje purtătoare ale unor valori simbolice.

 

Fragment:

”Amu cică era odată într-o ţară un crai, care avea trei feciori. Și craiul acela mai avea un frate mai mare, care era împărat într-o altă ţară, mai depărtată. Și împăratul, fratele craiului, se numea Verde-împărat; și împăratul Verde nu avea feciori, ci numai fete. Mulţi ani trecură la mijloc de când acești fraţi nu mai avură prilej a se întâlni amândoi.

Iară verii, adică feciorii craiului și fetele împăratului, nu se văzuse niciodată de când erau ei. Și așa veni împrejurarea de nici împăratul Verde nu cunoștea nepoţii săi, nici craiul nepoatele sale: pentru că ţara în care împărăţea fratele cel mai mare era tocmai la o margine a pământului, și crăia istuilalt la o altă margine. Și apoi, pe vremile acelea, mai toate ţările erau bântuite de războaie grozave, drumurile pe ape și pe uscat erau puţin cunoscute și foarte încurcate și de aceea nu se putea călători așa de ușor și fără primejdii ca în ziua de astăzi.

Și cine apuca a se duce pe atunci într-o parte a lumii adeseori dus rămânea până la moarte...”

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 128
Editura: Cartier
Apariția: 2015
ISBN: 978-9975-86-027-7
Dimensiuni: 22,5 x 23,5 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: