Povestea lui Arthur Gordon Pym (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Povestea lui Arthur Gordon Pym (Top 10+) [Carte de Buzunar]
130,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

sau

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă TELECENTRU Bestseller Chișinău str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

Traducere din limba engleza, note si comentarii de Liviu Cotrau.

Arthur, aventurosul personaj al singurului roman terminat de Edgar Allan Poe, porneste intr-o lunga calatorie, alaturi de prietenul sau, Augustus. Astfel, ia fara sa vrea parte la o revolta, naufragiaza si aproape ca-si pierde viata, este cit pe ce sa fie mincat de viu de semenii lui, plinge pierderea neasteptata a lui Augustus si cunoaste minunile-capcana ale unei insule exotice.

Aventurile sale se sfirsesc in apele albe ca laptele ale unei mari misterioase, odata cu aparitia unui zeu necunoscut.


Despre Autor

Edgar Allan Poe (1809‑1849) s‑a nascut la Boston, Massachusetts. Si‑a inceput studiile la Universitatea din Virginia, apoi, dupa o scurta perioada petrecuta in armata, a inceput sa publice articole de critica in periodice literare, devenind celebru pentru stilul sau caustic, riguros, de o inalta tinuta intelectuala si cu o larga deschidere filosofica. Doua dintre eseurile sale, Principiul poetic si Filosofia compozitiei, au ramas pina astazi repere de neocolit ale poeticii moderne.

Considerat unul dintre cei mai provocatori scriitori ai secolului al XIX‑lea, cu o influenta considerabila in literatura americana si europeana, parinte al prozei politiste si precursor al romanului SF si horror, si‑a inceput cariera literara ca poet (cu Tamerlane and Other Poems, 1827; Poems, 1831).

Singurul sau roman finalizat, The Narrative of Arthur Gordon Pym (Povestea lui Arthur Gordon Pym), este publicat in 1838, iar primul volum de povestiri, Tales of the Grotesque and Arabesque, apare in 1840. Insa cartea care il va impune definitiv in atentia publicului este The Raven and Other Poems (1845) ; prin intermediul traducerilor lui Baudelaire, care il descria ca pe „cel mai important scriitor al epocii”, reputatia sa europeana incepe totodata sa capete un contur bine definit.

Naratiunile lui Poe, roman sau povestiri, au fost publicate la Editura Polirom grupate in urmatoarele volume : Masca Mortii Rosii si alte povestiri (2003, 2012), Misterul lui Marie Roget si alte povestiri (2005, 2008), Calatorii imaginare (2008), Carabusul de aur si alte povestiri (2011).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
BRAND: Polirom
Apariția: 2013
ISBN: 978-973-46-3592-4
Dimensiuni: 18 x 10,6 cm

Pareri