Povestea Iepurașului Peter

Mai multe poze

Povestea Iepurașului Peter
40,00 MDL (9,36 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din engleză de Angela Brașoveanu.

Pentru prima dată, istoria poznașului iepuraș Peter în grădina domnului McGregor apare în 1893, în scrisoarea lui Beatrix Potter către Noel Moore, micul fiu al fostei sale guvernante. Încurajată de succesul pe care l-au avut cele câteva cărți poștale pe care erau tipărite desenele sale, Beatrix și-a amintit, șapte ani mai târziu, de scrisoare și a transformat-o într-o cărțulie ilustrată în alb și negru.

Din păcate, aceasta a fost refuzată de către toți editorii cărora le-a trimis-o. Și atunci Beatrix s-a hotărât să o tipărească singură, pentru a o face cadou prietenilor și familiei.Între timp, Frederick Warne căzu, într-un sfârșit, de acord  să publice această carte, cu o singură condiție: ca ilustrațiile să fie făcute color. Cartea apăru în 1902, la prețul de un șiling.

A fost un succes total și imediat. Și așa a rămas până în zilele noastre ­– o carte clasică, iubită de toți copiii lumii.

 

Primele Pagini


 

Au fost odată ca niciodată patru iepuraşi pe nume Flopsy, Mopsy, Coadă-de-Bumbac si Peter. Locuiau împreună cu mama lor într-o vizuină nisipoasă de la rădăcina unui brad uriaş.

„Dragii mei, zise Bătrâna Doamnă într-o dimineaţă, puteţi să vă duceţi la joacă în câmp sau pe cărare în vale, dar în niciun caz să nu intraţi în grădina domnului McGregor."

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 32
Editura: Cartier
Apariția: Noiembrie 2014
ISBN: 978-9975-79-920-1
Dimensiuni: 17 x 20,7 cm
Greutatea: 0.3200

Pareri