Povestea Furnicii

Povestea Furnicii
65,00 MDL (16,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Ilustrații de Silvia Olteanu.

Fragment:

Trei zile a cutreierat ea culmea dealului – trei zile lungi de vară şi toate trei au fost în zadar, căci de fiecare dată se întorcea fără nimic. A patra zi s-a trezit cu toate cele şase lăbuţe amorţite de oboseală şi poate că n-ar fi fost rău să rămână ziua ceea la furnicar, să-şi mai vină în fire, dar aşa s-a întâmplat că nu i-a venit în cap aşa ceva.

S-a sculat dis-de-dimineaţă şi a pornit-o repejor la deal, căci, de, cât îs de mari zilele de vară şi cât îs de mici furnicile, dar nici lor nu prea le ajunge vreme.
Când s-a ridicat soarele sus de-o suliţă pe cer, ea suise şi coborâse de acum mii de bolovani, trecuse pe sub câţiva snopi de păpuşoi, că era cât pe ce să-şi dea zilele. Pe la amiază căzuse chiar într-o gaură de şobolan şi ce frică a mai tras – noroc că nu era şobolanul acasă. A ieşit repede şi şi-a văzut de drum...

 

Despre Autor


 

Ion Druță (n. 3 septembrie 1928, satul Horodiște, Județul Soroca, în prezent în raionul Dondușeni, Republica Moldova) este un scriitor moldovean. A absolvit școala de silvicultură și Cursurile superioare de pe lângă Institutul de Literatură "Maxim Capsa" al Uniunii Scriitorilor din U.R.S.S.. Din 1960 locuiește la Moscova, Rusia.

Din 1987 Ion Druță este președinte de onoare al Uniunii Scriitorilor din Moldova, post în care a fost ales unanim la Adunarea Generală a scriitorilor. În 1967, pentru piesa "Casa Mare", nuvela "Ultima lună de toamnă" și romanul "Balade din câmpie" (prima parte a dilogiei "Povara bunătății noastre"), Ion Druță a primit Premiul de Stat al R.S.S. Moldovenești.

A fost ales membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Științe a Republicii Moldova (la 30 decembrie 1992). A fost inclus în lista celor 10 scriitori din lume pentru anul 1990 ("Moldova Literară" din 26 iulie 1995). - Wikipedia

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 32
Editura: Cartier
Apariția: 2015
ISBN: 978-9975-79-997-3
Dimensiuni: 16,5 x 20 cm
Greutatea: 0.2340

Pareri