Povestea familiei Heike

Povestea familiei Heike

Preț de Listă: 292,00 MDL (73,00 RON)

Preț: 146,00 MDL (36,50 RON)

Economisești: 146,00 MDL (36,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

La saptesprezece ani, razboinicul Kiyomori al clanului Heike e un flacau usuratic, sarac si flamind. La aproape cincizeci de ani a devenit deja capetenia clanului, tatal imparatesei si faima intregului Kyoto. Povestea familiei Heikee povestea vietii lui, urzita in mijlocul povestii celei mari, a curgerii timpului. Imparatii urca pe tron si sint siliti apoi sa‑l paraseasca; se duc razboaie lungi, capete cad si multimile sufera.

Apoi, pe timp de pace, alte si alte multimi se bucura de muzici de lauta si de albeata florilor de cires si de prun. Povestea familiei Heike este otranspunere moderna a unei frumoase legende japoneze. Atmosfera sa exotica, puterea narativa, descrierile minutioase si poeticitatea limbajului vor cuceri cititorul contemporan, care va avea, citind-o, prilejul unei fermecatoare lectii de cultura si istorie a Japoniei.  

Eiji Yoshikawa este autorul celebrelor romane Musashi si Taiko.

"Cind secretele marilor familii ale Japoniei se alatura tainelor din budoarele curtezanelor, cind traditia nepatata a calugarilor budisti este tulburata de revolte inspaimintatoare, doar onoarea razboinicilor mai sta in calea haosului. In tot acest labirint de evenimente, Eiji Yoshikawa plaseaza cu o neintrecuta maiestrie momentele de tensiune si stie cum sa faca sa rezoneze corzile narative ale Povestii sale, un adevarat bestseller.” -- Chicago Chronicle

"Pentru cine e pasionat de trecutul unei mari natiuni, pentru tineri si virstnici in egala masura, Povestea familiei Heike aduce adevarata savoare a marilor legende.” -- New York Newsday

 

Despre Autor


 

Eiji Yoshikawa (1892-1962), nascut intr-o familie de samurai, a debutat pe scena literara cu romane de aventuri de mare succes, consacrindu-se apoi genului istoric prin Povestea clanului Heike si capodopera sa, Musashi (aparuta mai intii in foileton in Asahi Shimbun, cel mai important ziar japonez, intre 1935 si 1939, reeditata de nu mai putin de paisprezece ori si adaptata pentru scena, televiziune si cinema). In anul 1960, lui Yoshikawa i s-a decernat Medalia Culturala, cea mai inalta distinctie care poate fi acordata unui om de litere japonez, precum si Ordinul Comorii Sacre.

La Editura Polirom au fost traduse: Musashi (2 volume, 2004) si Taiko (2 volume, 2007, editia a II-a, 2007).

Detaliile Produsului

Titlu Original: Shin Heike monogatari
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 512
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2011
ISBN: 978-973-46-2134-7
Dimensiuni: 14,5 x 22,5 cm
Greutatea: 0.7100

Pareri