Povestea Domniței Marina și a Basarabeanului Necunoscut

Mai multe poze

Povestea Domniței Marina și a Basarabeanului Necunoscut
202,00 MDL (50,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

El isi cauta amintirile. Ea incearca sa scape de ele. Generatia pierduta a Basarabiei interbelice se intilneste cu generatia Pink Floyd a Romaniei comuniste, intr-o incursiune ametitoare in istoria personala si in cea colectiva. Punctul lor de intilnire: muzica lui Dimitrie Cantemir…
 
De-a lungul unui fir narativ plin de contraste, noul se impleteste cu vechiul, iubirea pentru trecut intilneste speranta pentru viitor, intr-o metamorfoza continua a portretelor. „Domnita” Marina si necunoscutul basarabean isi traiesc povestea de dragoste intr-o lume care inca mai asteapta ca ranile trecutului si nedreptatile istoriei sa se vindece.
 

„Cine sa fie oare misteriosul Ilie Hagiu – memorie si vlastar al unei familii care se va stinge odata cu el – si cine este el in viata Marinei Olaru, o agenta imobiliara intimplator aleasa sa-i gaseasca o locuinta a amintirilor? Aceasta poveste minunata se deruleaza cu ritm de basm intr-o proza plina de farmec. Am citit cu incintare Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut si mi-as dori s-o vad tradusa in engleza.” -- Jean A. Harris


Plusuri: Contrastul remarcabil redat dintre nou și vechi, dintre stilul de viață, mentalitatea și valorile unor generații diferite, modul romanțat în care autoarea își construiește povestea și senzația de bine, de familiar, cu care rămâi după ce ai terminat cartea.   

Minusuri: Momentul în care Marina și Ilie Hagiu trec peste bariera de până atunci mi s-a părut prea vag conturat. Am citit de două ori paragrafele respective ca să înțeleg dacă tot ceea ce se povestește s-a întâmplat cu adevărat sau dacă a fost doar imaginația Marinei, mai ales că aceasta suferise brusc o transformare majoră, fiind deodată extrem de diferită față de imaginea pe care i-o clădise până atunci autoarea.  

Recomandari: Celor care își doresc o carte ce îmbină stilul clasic cu cel actual, în care acțiunea nu este grăbită, dar care nu te lasă nici o clipă să te plictisești și în care se amestecă cu măiestrie povești despre oameni diferiți, despre trecut și prezent, mentalități diverse, familie și viață.

Roxana Turcitu, www.bookblog.ro


Despre Autor

 

  Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles.

  Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra. Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti.

In 2006 a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, Spovedanie la Tanacu, urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor. Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru. Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat de asemenea filmul Dupa dealuri (Beyond the Hills), in regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru Brancusi contra SUA, o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012), Spovedanie la Tanacu (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana) si Cartea Judecatorilor (ed. a II-a, 2013).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: Noiembrie 2013
ISBN: 978-973-46-4093-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri