Povestea celor Trei Măscărici

Povestea celor Trei Măscărici
28,00 MDL (6,55 RON)
  • Cumpără 2 exemplare cu 25,20 MDL fiecare și economisește 10%

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Odată, nu chiar demult, cam vreo cincizeci de ani în urmă, într-o oarecare ţară, nu pe la noi, ca să fim mai precişi, trăiau trei măscărici. Nu se ştie care erau numele lor adevărate, dar ei îşi ziceau Krums, Plums şi Fidley.

Toată averea lor în cea mai mare parte consta din costume de circ şi alte rechizite ce le foloseau pentru spectacol şi ea încăpea în caroseria unui vechi furgon pe care măscăricii îl iubeau ca pe un prieten, căci furgonul era pentru ei şi casă, şi masă, şi mijloc de transport, şi cabină pentru grim, şi scenă, mai pe scurt, era un membru egal al micii lor trupe. Al cincilea şi de fapt ultimul membru al colectivului de măscărici era un motan alb, mare şi pufos, cu numele Bucefal, pe care Krums îl găsi rătăcind la o margine de drum şi îl luă cu ei: era un pisicuţ slab şi mic ce mieuna jalnic.

In câţiva ani motănaşul prăpădit se prefăcu într-un motan mare şi frumos, cu un caracter foarte independent. Măscăricii se străduiau să-1 înveţe măcar câteva trucuri, însă Bucefal ignora toate încercările lor refuzând să se supună oricărei dresări. Unicul lucru cu care cădea el de acord era faptul că-i permitea lui Krums să-1 îmbrace într-un costum de circ şi în timpul spectacolului stătea mândru pe acoperişul furgonului, privind cu indulgenţă spectatorii.

De fapt, Bucefal se mai afirmă încă într-un domeniu: considerând furgonul teritoriul lui propriu, nu permitea nimănui să se apropie de el. Era de ajuns ca cineva să se îndrepte spre camion, că pe loc Bucefal îi sărea în întâmpinare miorlăind sălbatic şi zgâriind cu ghearele pământul, încât curiosul prefera să se retragă imediat. "Mai bun paznic ca Bucefal al nostru nu găseşti în lumea întreagă", ziceau cu mândrie Krums, Plums şi Fidley. -- Valeriu Gramațki

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 28
Editura: Silvius Libris
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-103-33-6
Dimensiuni: 21,5 x 30 cm
Greutatea: 0.1480

Pareri