Populația Rurală a Basarabiei în Anii 1918-1940 [Ediție Tipărită]

Populația Rurală a Basarabiei în Anii 1918-1940 [Ediție Tipărită]
31,00 MDL
  • Cumpără 2 exemplare cu 27,90 MDL fiecare și economisește 11%

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Structura lucrării a fost elaborată în conformitate cu rigorile, oarecum specifice, ale prezentului obiect de studiu. Având în vedere că orice investigaţie, chiar atunci când se efectuează în domenii mai puţin explorate şi când, deci, ar putea revendica atributele novaţiei, nu constituie, totuşi, decât o verigă în procesul cunoaşterii, în capitolul I al lucrării am urmărit obiectivul de a determina în ce măsură problemele pe care prezenta lucrare şi-a propus să le elucideze au apărut în cadrul cercetărilor precedente fie într-o formă închegată, fie doar ca semne de întrebare, incertitudini, contradicţii etc., ce nu şi-au putut găsi explicaţia în acea etapă.

O atenţie majoră a fost acordată cercetării populaţiei rurale a Basarabiei sub aspectul mortalităţii, natalităţii şi creşterii demografice (capitolul II). Legat de analiza evoluţiei populaţiei rurale a Basarabiei interbelice apare şi capitolul III, în care este examinată mişcarea migratorie a populaţiei, implicaţiile acestui fenomen demografic asupra structurii populaţiei. Este analizată, de asemenea, structura populaţiei rurale după sex, vârstă şi stare civilă, structura profesională, etnică şi confesională a acesteia (capitolul IV).

Luând în considerare multiplele controverse istoriografice înjurul standardului de viaţă al populaţiei rurale a Basarabiei interbelice, o atenţie specială a fost acordată elucidării unor astfel de aspecte importante ale acestuia, cum ar fi regimul alimentar al populaţiei rurale, locuinţele rurale şi ştiinţa de carte a populaţiei rurale (capitolul V). Ultimul capitol al lucrării prezintă starea sanitară a satului basarabean, iar în încheiere sunt expuse principalele concluzii ale investigaţiei.

Despre Autor

Nicolae Enciu (n. la 15 martie 1960 în s. Câșlița-Prut, Cahul) este istoric, autor și coautor al unei serii de studii, articole și manuale de istorie a românilor și de istorie universală. A absolvit în 1986 Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova. În 1992 a susținut doctoratul în istorie la Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei. Este conferențiar universitar, laureat al premiului Academiei de Științe pentru studii în domeniul populației.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Populația rurală a Basarabiei
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Epigraf
Apariția: 2002
ISBN: 9975-903-55-X
Dimensiuni: 14,5 x 21,5 cm
Greutatea: 0.2960

Pareri