Politici Publice și Administrație Publică

Politici Publice și Administrație Publică
212,00 MDL (53,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul, realizat de o echipa de tineri cercetatori in domeniul stiintelor politice, ofera o baza de discutie pentru analiza schimbarilor, in cea mai mare parte de ordin procedural, care vizeaza introducerea abordarii de tipul politicilor publice in cadrul diferitelor organizatii ale administratiei publice centrale, precum si cresterea calitatii si coerentei acestor politici.

Este adus astfel in atentie un subiect din ce in ce mai stringent: relevanta modificarii procedurilor administrative pentru trecerea de la perspectiva preponderent traditional-birocratica a administratiei publice romanesti la cea orientata catre formularea si implementarea politicilor publice.

Cuprins: Politicile publice - intre stat, actiune colectiva si piata • Politicile publice si antreprenoriatul politic • Politicile publice europene. Actorii si puterea lor de decizie • Reforma formularii politicilor publice la nivel central - intre schimbarea presupozitiilor si schimbarea premiselor • Dinamica formularii politicilor publice de gen • Rolul institutiilor internationale in reformarea politicilor publice pentru romii din Romania • Politica de securitate si aparare a Romaniei si achizitiile militare

Despre Autor

Florin Bondar este absolvent al Facultatii de Filosofie din Bucuresti. A obtinut diploma de master in politici publice in cadrul aceleiasi facultati, in prezent fiind doctorand al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. A contribuit, in calitate de expert, la formularea si implementarea masurilor de reformare a formularii politicilor publice la nivel central, initiate de Secretariatul General al Guvernului. In aceeasi perioada, a sustinut seminarii si cursuri in domeniul politicilor publice, precum si in cel al teoriei alegerilor rationale in cadrul Facultatii de Stiinte Politice (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative). 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0654-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: