Politici de Sănătate în Uniunea Europeană

Politici de Sănătate în Uniunea Europeană

Preț de Listă: 174,00 MDL

Preț: 87,00 MDL

Economisești: 87,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Volumul prezintă modul în care instituţiile europene influenţează funcţionarea sistemelor sanitare şi furnizarea serviciilor de sănătate în România, dar şi la nivel european. Sunt descrise cadrul legislativ şi sistemele de sănătate din diferite ţări, finanţarea şi organizarea acestora, diferenţele dintre ele şi măsurile luate pentru uniformizarea lor.

Secţiuni specifice sunt dedicate strategiilor legislative ce vizează libera circulaţie a medicilor şi pacienţilor, autorizarea medicamentelor, rezolvarea unor probleme specifice, precum îmbătrânirea populaţiei, combaterea fumatului, a alcoolismului, a pandemiilor de gripă, expunerea la radiaţii sau supravegherea stării de sănătate mintală a populaţiei.

Informaţiile furnizate sunt utile atât studenţilor la medicină sau medicilor care intenţionează să lucreze în altă ţară din spaţiul european, cât şi managerilor de spitale care urmăresc atragerea investiţiilor în sectorul sanitar sau pacienţilor care doresc să beneficieze de servicii sanitare în ţările membre ale Uniunii Europene.

Despre Autori

Cristian Vlădescu este profesor de Sănătate publică la UMF Timişoara şi profesor asociat la Universitatea din Bucureşti. În ultimii 20 de ani a lucrat ca expert în proiecte de sănătate publică şi politici de sănătate pentru Uniunea Europeană, Consiliul Europei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Banca Mondială, UNICEF, USAID. A publicat numeroase studii în domeniul politicilor de sănătate, dintre care menţionăm: Sănătate publică şi management (coord., 2004), Sisteme de sănătate (coord., 2004), Management în sistemul de sănătate (coord., 2010).

Cristian Bușoi, doctor în Sănătate publică şi management sanitar, a făcut parte între 2004 şi 2007 din Comisia pentru sănătate şi familie din cadrul Parlamentului României, în prezent activând în Comisia pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor şi în Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară din cadrul Parlamentului European. De asemenea, face parte din consiliul director al Institutului de Studii Liberale.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 264
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1999-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri