Politica Socială Românească între Sărăcie și Globalizare

Politica Socială Românească între Sărăcie și Globalizare
152,00 MDL (38,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Domeniul politicilor sociale este relativ nou pentru Romania. El pare accesibil tuturor pentru ca trateraza teme care se refera la o realitate cunoscuta de multi (saracie, asistenta sociala, pensii, somaj, grupuri sociale excluse), despre care se discuta frecvent.

Ceea ce lipseste e o abordare profesionista a domeniului. Lucrarea de fata e destinata teoriei politicilor sociale, centrindu-se pe citeva teme si concepte esentiale. Sint comentate: statul bunastarii, istoricul si tipologiile lui, cetatenia sociala, echitatea ca suport al justitiei sociale, excluziunea sociala si saracia, eficienta ca obiectiv al politicilor sociale. Cartea se adreseaza celor care lucreaza in domeniul protectiei sociale, de la primari de comune si practicieni din serviciile sociale de stat sau neguvernamentale, pina la parlamentari, ministrii, care elaboreaza politicile sociale ale Romaniei.

Cuprins: Considerente teoretice privind politicile sociale • Ratiunile economice ale politicilor sociale • Structura si functiile politicilor sociale • Consecintele politicilor sociale • Politicile sociale in Romania – efecte ale culturii guvernamentale a saraciei

Despre Autor

Marian Preda (n. 1963) este doctor in sociologie, prodecan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti. Este coautor al lucrarii Tiganii: intre ignorare si ingrijorare, distinsa cu Premiul „Dimitrie Gusti” al Academiei Romane, si coordonator al proiectelor de cercetare „Saracie si excluziune sociala in Romania in perioada de tranzitie” si „Perceptia publica a politicilor sociale in Romania” (1996-1997).


 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Polirom
Apariția: 2002
ISBN: 973-683-887-0
Dimensiuni: 14,7 x 20,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri