Politica Pronatalistă a Regimului Ceaușescu (Vol. I): O Perspectivă Comparativă

Mai multe poze

Politica Pronatalistă a Regimului Ceaușescu (Vol. I): O Perspectivă Comparativă

Preț de Listă: 282,00 MDL (70,50 RON)

Preț: 225,60 MDL (56,40 RON)

Economisești: 56,40 MDL (14,10 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Volumul prezinta politicile pronataliste aplicate in Romania, Bulgaria, Cehoslovacia, Iugoslavia, Polonia, RDG, Ungaria si Franta in perioada postbelica, urmarind trei aspecte: legislatia privind accesul la avort, promovarea contraceptiei moderne si legislatia sociala de sustinere a natalitatii.

Sectiunile dedicate Romaniei analizeaza institutionalizarea si consecintele „pronatalismului ceausist”, adica ansamblul de masuri luate de regimul ceausist in vederea cresterii populatiei Romaniei. Pronatalismul ceausist, marcat in mod definitoriu de limitarea severa a accesului la avort, s-a desfasurat incepind cu 1966, anul acestei restrictionari, si pina la caderea regimului comunist din Romania, in decembrie 1989.

Despre Autori

Corina Dobos (Palasan) (n. 1980) este doctoranda in istorie a Universitatii Bucuresti si a University College London, cercetatoare in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Domenii de interes: biopolitica, istoria crimino­logiei, imaginarul corpului, imaginarul stiintific, semiotica medicala. A publicat „The Universality of Reason and its National Fulfilment. The Political Writings of J.J. Rousseau and J.G. Fichte as Intellectual Sources of Nationalist Ideology”, Studia Universitatis Babes-Bolyai. Historia, Cluj‑Napoca, ianuarie 2007

Luciana M. Jinga (n. 1982) este doctoranda a Universitatii „Al.I. Cuza” Iasi si a Universitatii din Angers, Franta, in cadrul laboratorului Centre de Recherches Historiques de l’Ouest (CERHIO), cercetatoare in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Domenii de interes: istoria comunismului romanesc, organizatiile de masa in comunism, istoria femeilor, feminism, studii de gen.

Florin S. Soare (n. 1984) este doctorand al Facultatii de Istorie, Universitatea din Bucuresti, cercetator in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Domenii de interes: structurile de putere ale Partidului Comunist Roman, retorica si propaganda ideologiei comuniste, politici sociale initiate de regimul comunist, tranzitia postcomunista. A publicat „Politica natalista in Romania 1966-1989”, in Stéphane Courtois (coord.), Dictionarul comunismului, Polirom, Iasi, 2008.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 376
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1880-4
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: