Politica de Securitate Națională. Concepte, Instituții, Procese

Politica de Securitate Națională. Concepte, Instituții, Procese
237,00 MDL (59,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Calitatea de membru NATO si UE a impus si in Romania, prin principiul controlului democratic civil, specializarea in „studii de securitate” si „politica de securitate”.

Manual comprehensiv de profil, lucrarea contribuie atit la intelegerea principalelor teorii privind politicile si mediul de securitate contemporane, cit si a institutiilor de securitate nationala, a procesului si mecanismelor de decizie.

Cuprins: Politica de securitate nationala ca domeniu al politicilor publice • Strategia de securitate nationala • Relatiile internationale intre istorie, teorie si politici publice. Lectia americana • Securitatea regionala. Contexte, agende, identitati • Controlul democratic al serviciilor de informatii • Gestionarea crizelor si a conflictelor internationale

Despre Autori

Luciana Alexandra Ghica este HESP/AFP Fellow si profesor asistent la Catedra de relatii internationale si studii europene a Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti, membru al mai multor asociatii internationale de stiinte politice si istorice. Volume publicate: Enciclopedia Uniunii Europene (coord., ed. I, 2005; ed. a II-a, 2006; ed. a III-a, 2007), Romania si Uniunea Europeana. O istorie cronologica (2006).

Marian Zulean este doctor in sociologie militara, consilier prezidential in cadrul Departamentului de Securitate Nationala si profesor asociat la Universitatea din Bucuresti si la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Volume publicate: Politici publice (in colab. cu Adrian Miroiu si Mireille Radoi, 2002), Armata si societatea in tranzitie (2003). 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0624-5
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri