Poftă de ciocolată [Carte Electronică]

Poftă de ciocolată [Carte Electronică]

Preț de Listă: 126,99 MDL (31,75 RON)

Preț: 87,62 MDL (21,91 RON)

Economisești: 39,37 MDL (9,84 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediție Print (PDF)
    • 4 persoane au cumpărat acest produs.

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 126,99 MDL (31,75 RON)

Preț: 87,62 MDL (21,91 RON)

Economisești: 39,37 MDL (9,84 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Cărţile scriitoarei Care Santos sunt traduse în peste 20 de ţări. În 2014 Poftă de ciocolată a fost distins cu Premio Ramon Llull, cel mai important premiu literar catalan.

Sara, Aurora, Marianna – trei femei din trei secole, unite de pasiunea pentru ciocolată, cărora destinul le-a scos în cale aceeaşi ciocolatieră fină, din porțelan alb, produsă în Secolul Luminilor în manufacturile de la Sèvres. Un triptic fascinant, care reface, în sens invers, în scriituri şi pe tonalităţi diferite, dincolo de captivantele istorii personale, povestea parfumatei băuturi coborând în timp din prezent până în secolul XVIII, de la sofisticata ciocolată cu condimente de astăzi la cea artizanală.

„Aerul pe care îl respiră“ personajele – reale și imaginare, îmbibat de aromele ciocolatei și de magia ariilor celebre, le îmbibă, la rândul lui, toate trăirile – dragoste, trădare, dorințe, ambiții – în orașul dulciurilor și al operei, Barcelona.

„Îmi place să construiesc o poveste pornind de la lucruri mărunte, iar ciocolata este unul dintre lucrurile mărunte care îmi oferă pretextul de a vorbi despre istoria mare.“ -- Care Santos
 
„Un roman polifonic, ingenios construit de o autoare obișnuită să reînvie personajele istorice și să le dea viaţă celor fictive. În această aventură temporală, toate acționează împinse de aceeași pasiune pentru ciocolată.“-- Sílvia Tarragó Castrillón
 
„Această nouă carte confirmă talentul şi forţa imaginativă a lui Care Santos.“ -- El País
 
„Care Santos a construit o carte multifaţetată, cu multe chipuri şi arome, care vor satisface toare gusturile.“ -- David Fajardo
 
„Un roman pasionant, care unește cu măiestrie personajele reale cu figurile picareşti, rod al imaginației autoarei: n-aveţi cum să nu fiţi captivaţi.“ -- Manila Tortorella

 

Despre Autor


 

Care Santos s-a născut în 1970, în oraşul Mataró din apropierea Barcelonei. A scris de la vârsta de opt ani, câştigând prima competiţie literară la 14 ani. A studiat mai întâi dreptul, urmând tradiţia familiei, iar apoi filologia la Universitatea Autonomă din Barcelona.

Şi-a început cariera jurnalistică la Diari de Barcelona, lucrând ulterior în redacţiile cotidienelor ABC şi El Mundo.

În prezent, este critic literar la suplimentul El Cultural al ziarului El Mundo şi coordonează site-ul dedicat literaturii spaniole La Tormenta en un Vaso. Este fondatoarea Asociaţiei Tinerilor Scriitori Spanioli, a cărei preşedintă a fost timp de opt ani. A debutat în 1995 cu volumul Cuentos cítricos.

Este autoarea a zece romane, şase volume de proză scurtă, două volume de poezii, precum şi a numeroase 

cărţi pentru copii şi adolescenţi, pentru care a primit o serie de premii importante: Ciudad de Alcalá, Ana María Matute, Alfonso Cossío, Gran Angular, Edebé.

Printre volumele publicate de Care Santos se numără Intemperie (1996, povestiri), Aprender a huir (2002, roman), El dueño de las sombras (2006, roman), La muerte de Venus (2007, roman), Los que rugen (2009, povestiri). Roman ambiţios şi scris admirabil, în castiliană, Încăperi ferecate (Habitaciones cerradas; Humanitas Fiction, 2013) a apărut în 2011, având o carieră internaţională spectaculoasă. Aerul pe care îl respiri (El aire que respires, 2013; Humanitas Fiction, 2014) pendulează între prezent şi trecut, consemnând istoria unei librării barceloneze care o reflectă deopotrivă pe cea a familiei, dar şi pe cea a marelui oraş.

În 2014, Care Santos publică, în catalană, romanul Poftă de ciocolată ( Desig de xocolata), devenit imediat bestseller şi recompensat cu Premio Ramon Llull, iar în 2015, romanul Diamant blau. 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Desig de xocolata
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Martie 2016
ISBN: 978-606-779-047-4
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 352

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: