Plante Medicinale de la A la Z

Plante Medicinale de la A la Z
463,00 MDL (93,06 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a II‑a, revazuta si adaugita

Volumul cuprinde monografiile plantelor indigene si ale plantelor exotice cel mai frecvent utilizate in fitoterapie. Cititorul interesat de calitatile terapeutice ale plantelor va gasi aici, pe linga denumirile lor stiintifice si cele populare, informatii esentiale despre aria de raspindire, utilizarile traditionale, principiile active, indicatiile terapeutice, eventualele efecte toxice si interactiuni medicamentoase.

Este de asemenea descris modul de utilizare moderna a plantelor medicinale: pe de o parte, folosirea acestora in mediul casnic, iar pe de alta, suplimentele alimentare si/sau medicamentele ce contin principiile lor active.
 
Plante medicinale de la A la Z se adreseaza atit medicilor si farmacistilor, cit si tuturor celor interesati de posibilitatile de tratament pe care le ofera fitoterapia.

 

Despre Autor

Dr. Ana Clara Aprotosoaie, farmacist primar. Din anul 2014 este conferențiar universitar la disciplina Farmacognozie, Facultatea de Farmacie, U.M.F. „Gr.T. Popa”, Iași.

Pe lângă activitatea didactică, este preocupată și de activitatea de cercetare științifică în domeniul izolării și caracterizării de fracțiuni extractive cu acțiune antioxidantă, antimicrobiană și radioprotectoare din specii vegetale indigene și exotice. Este coautor a trei patente naționale și autor a peste 60 de lucrări științifice.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 656
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2014
ISBN: 978-973-46-4694-4
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.6500

Pareri