Piatra Lunii

Piatra Lunii
286,00 MDL (66,95 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Carte poliţistă care întemeiază romanul britanic modern de gen, Piatra Lunii este povestea unui diamant excepţional care ajunge, printr-un testament, în posesia tinerei lady Rachel Verinder. Dincolo de zidurile casei ei din Yorkshire pândesc preoţi hinduşi, veniţi să recupereze piatra sfântă, pradă de război a colonizatorilor britanici. De aceea, când Piatra Lunii dispare din camera lui Rachel, explicaţia cazului pare la îndemână.
 
Însă ancheta detectivului Cuff descoperă o istorie mult mai complicată şi un număr neobişnuit de mare de suspecţi: o cameristă complexată, îndrăgostită fără speranţă de logodnicul lui Rachel, vărul lui Rachel, Franklin Blake, sau chiar tânăra moştenitoare în persoană. 
 
„Primul, cel mai mare şi cel mai bun roman poliţist modern englez.” -- T. S. Eliot
 

 

Despre Autor


 

Singuratic fiu al unui pictor peisagist, Wilkie Collins (1824 - 1889) avea să se îndrepte către scris după finalizarea studiilor de Drept și păstrând gustul pentru procesele criminalilor și pentru dizertațiile judiciare. Din 1855 scrie la revista Household Words, și la fel ca în cazul lui Arthur Conan Doyle, succesul său nu se va datora, la început, romanelor, ci foiletoanelor publicate în ziare bine vândute unui public sedus de sensation novel, într-o Anglie în care tema crimei e la modă.

Din noiembrie 1859 până în octombrie 1860, publicul își smulge din mână The Woman in White, urmat de romane ca No Name (1862) sau Armadale (1866). În 1868, apărută tot în formă de foileton, Piatra Lunii ii aduce confirmarea definitivă și va servi, se pare, lui Charles Dickens drept sursă de inspirație pentru romanul neterminat The Mystery of Edwin Drood.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Moonstone
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 512
Editura: Corint
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-606-8723-04-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri