Pianista (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Pianista (Top 10+) [Carte de Buzunar]
137,00 MDL (27,54 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba germana de Nora Iuga.

Premiul Nobel pentru Literatura 2004
 
Roman ecranizat de Michael Haneke, cu Isabelle Huppert, Benoit Magimel si Annie Girardot in rolurile principale.

Erika, fiica-model si celibatara la treizeci si cinci de ani, preda la Conservatorul din Viena, merge la peep show-uri si frecventeaza localuri dubioase, unde isi exhiba frustrarile sexuale si emotionale. Cind unul dintre studentii la Conservator se indragosteste de ea, Erika il supune unor ritualuri sado-maso, iar iubirea imposibila dintre ei se indreapta inevitabil spre dezastru.


Recenzie

”Primele 50 de pagini din Pianista te inghetau, cu acea voce dura si neiertatoare care ar fi trebuit sa fie la persoana a intiia, dar care nu are pur si simplu chef sa faca parte din umilinta protagonistei. Jelinek calca lumea noastra in picioare.
Cartile ei sint forta vie, nu-ti trebuie constructii, arhitecturi si alte bazaconii, e expresie totala, tautologica, a lumii noastre, fara brizbriuri.” -- Costi ROGOZANU, 11 mai 2012, pe Elefant.ro

Despre Autor

Elfriede Jelinek s‑a nascut in 1946 la Murzzuschlag, Austria. A studiat compozitia la Conservatorul din Viena, urmind, in paralel, studii de teatru si istoria artei, intrerupte din pricina unei depresii. Absolva Conservatorul in 1971, la clasa de orga.

A debutat in 1967 cu volumul de versuri Lisas Schatten (Faptele Lisei). Cunoaste succesul cu romanele Die Liebhaberinnen (Amantele, 1975), Die Ausgesperrten (Exclusii, 1990), Die Kinder der Toten (Copiii mortilor, 1995) si mai ales cu Die Klavierspielerin (Pianista, 1983), acesta din urma avind o puternica incarcatura autobiografica.

In 1989 romanul Lust (Pofta) declanseaza un imens scandal din pricina sexualitatii violente, linie in care se inscrie si romanul Gier (Lacomie, 2000). Elfriede Jelinek a tradus din operele lui Thomas Pynchon, Christopher Marlowe, Georges Feydeau si Eugène Labiche, a scris scenarii de film, librete de opera, eseuri.

A fost distinsa cu nenumarate premii nationale si internationale, printre care Premiul Brener (1996), Premiul Buchner (1998), Premiul Heinrich Heine al orasului Dusseldorf (2002) si Premiul Stig Dagerman (2004). In octombrie 2004, lui Elfriede Jelinek i‑a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatura „pentru fluxul muzical al vocilor si antivocilor din romanele si piesele sale, care reveleaza, cu un extraordinar talent lingvistic, absurditatea stereotipurilor sociale si forta lor subjugatoare”.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 276
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2012
ISBN: 978-973-46-2654-0
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: