Performanța Școlară

Mai multe poze

Performanța Școlară
216,00 MDL (54,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cum pot fi ajutati elevii sa-si optimizeze performantele scolare? Exista diferente culturale in ceea ce priveste practicile educationale aplicate in familie si efectele lor asupra invatarii? Cum pot fi evitate starile afective negative si cum pot fi stimulate starile pozitive asociate invatarii?

Volumul raspunde la aceste intrebari, prezentind tendintele de evolutie a performantei scolare, abordarea ecologica a succesului scolar, precum si rolul suportului scolar si familial in determinarea performantelor scolare. Pe linga rezultatele cercetarilor contemporane privind rolul orientarii motivationale asupra performantei scolare, sint expuse cercetari originale recente realizate la nivelul populatiei scolare romanesti si strategii educationale ameliorative.

Valoarea metodologica si didactica recomanda volumul atit profesorilor si studentilor de la facultatile de psihologie si stiinte ale educatiei, cit si cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar, consilierilor scolari si specialistilor in politici educationale.

Cuprins: Modele teoretice ale analizei determinantilor rezultatelor scolare in adolescenta • Cercetari anterioare privind rolul factorilor individuali si contextuali in determinarea performantei scolare • Cercetari romanesti asupra determinantilor individuali si contextuali ai rezultatelor scolare ale adolescentilor • Interpretarea efectelor determinantilor individuali si contextuali asupra rezultatelor scolare in context romanesc • Implicatii educationale ale rezultatelor si directii viitoare de cercetare

Despre Autor

Simona Butnaru este conferentiar in cadrul Departamentului de Stiinte ale Educatiei al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. A obtinut titlul de doctor cu teza Principii si strategii de structurare a unui curriculum scolar intercultural.

A scris lucrari in domeniul pedagogiei interculturale, dezvoltarii curriculare si formarii formatorilor. Domeniile sale de interes includ pedagogia generala, pedagogia interculturala, consilierea educationala si orientarea vocationala. Activitatea sa de cercetare din ultimii ani sa concentrat asupra efectelor unor factori contextuali din mediul familiei si al scolii in interactiune cu factori individuali nonintelectuali asupra rezultatelor invatarii in adolescenta.

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 280
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3136-0
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri