Perfecţiune

Perfecţiune
147,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Pentru Julie, viaţa părea perfectă - un soţ iubitor, o fetiţă de şase ani şi o casă elegantă în suburbii. Soţul ei, Henry, lucra intens la o carte de bucate. Într-o după-amiază, Henry se prăbuşeşte pe podeaua din bucătărie şi moare. La câteva luni după moartea lui, când Julie crede că începe să-şi revină din durere, ea află că soţul, care o iubise aşa de mult, i-a fost infidel.

Reconstituind viaţa secretă a soţului, momentele în care Henry o minţea, Julie caută răspunsuri la întrebari legate de cuplu, dragoste, trădare, dar şi de ideea de perfecţiune în jurul căreia gravitează existenţa femeilor din ziua de azi.

Recenzii

Perfecţiune este povestea sinceră şi emoţionantă a călătoriei scriitoarei Julie Metz de la haos spre renaştere, povestea acceptării unor adevăruri dureroase, astfel încât propria viaţă să merite din nou să fie trăită. Oricine a avut experienţa unei relaţii nefericite se va regăsi, cu siguranţă, în aceste pagini.” - Editura Litera

”Ironia titlului vine cumva și din atiteza continuării sale „însemnări despre trădare și renaștere”.

Julie pare să aibă viața perfectă alături de un soț iubitor și atrăgător, o fiică minunată de șase ani și o casă frumoasă situată în suburbiile New York-ului. Aproape săptămânal casa le era umplută de petreceri, adevărate festinuri culinare, date pentru grupul de prieteni. Din exterior păreau familia perfectă până în clipa în care totul s-a năruit asemeni unui castel de nisip.

Moartea lui Henry, soțul Juliei, aduce cu sine căderea cortinei care a acoperit bună parte din relația acestora de 16 ani și în spatele căreia fermecătorul bărbat se transformă din partenerul cuceritor și carismatic într-o veritabilă bestie, cu o viață dublă și un caracter infect.

Cartea e structurată în 4 părți, esența fiecăreia dintre acestea fiind redusă la un cuvânt: ceața – în care eroina nu deține încă toate bucățile de puzzle care alcătuiesc cealaltă viață a lui Henry, furtuna – declanșată de confruntarea celorlalte cinci femei din viața acestuia și căutarea de explicații și raționamente care ar justifica faptele adulterului, vântul – care începe să risipească din îndoieli și care împrăștie din mizeria emoțională ce pare să guverneze viața lui Julie, ca în cele din urmă să rămână lumina zilei ce aduce cu sine deznodământul și lecția învățată, netezind cumva apele învolburate ale vieții.

Evoluția personajelor principale care alcătuiesc și cuplul cheie al romanului – Julie și Henry – ocupă un rol central în cadrul cărții. Construcția lor este una antitetică, aproape perfect complementară, ce aduce cititorului o relație simbiotică între un extrovert carismatic (soțul) și un introvert imemorabil (soția) care aparent nu pot supraviețui unul în absența celuilalt și care justifică modul de acțiune al celor doi, aflați în echilibrul descris de yin și yang. Cu cât Julie se afunda mai mult sub „clopotul de sticlă” al rutinei căsniciei sale, căutând stabilitate, cu atât Henry se lupta cu lanțurile convenționalului și dă curs fiecărei oportunități de a înșela, fiind entuziasmat și readus la viața de pericolul iminent al aventurilor sale.

Replica rezumă întreaga luptă, purtată timp de doi ani, a personajului principal cu rămășițele vieții duplicitare a soțului și cu întrebarea constantă „A fost vreodată ceva real?”. Întreaga călătorie pare mai degrabă o avântare în purgatoriu, unde nu-și găsește liniștea și unde retrăiește pierderea lui Henry de mai multe ori – o dată la moartea acestuia și apoi cu fiecare informație obținută de la prieteni și de la amantele sale drespre adevăratul Henry.

Deși intenția cărții este una moralizatoare m-am abținut în a alege o parte, oricât de dureroase ar fi întâmplările deoarece viața nu e mereu un contrast de alb și negru, ci mai degrabă un amalgam de griuri în care fiecare își are porția de vină pentru evenimentele din viața sa.

Amintirile și faptele descrise de Julie vor să tragă un semnal de alarmă asupra ușurinței cu care ne încredem uneori în oamenii din jurul nostru și cât de înșelătoare pot fi măștile pe care le purtăm.

Iar după o luptă în purgatoriu răsplata promisă de Rai pare a fi renașterea spiritului eroinei care se pune pe picioare și o ia de la capăt ceva mai încrezătoare și mai înțeleaptă, demonstrând că după ploaie se arată soarele.”

Plusuri: Lecția de viață oferită.

Minusuri: Tonul deprimant și apăsător care persistă mai mult de jumătate de carte.

Recomandari: Trădaților în dragoste, celor care pot să digere o variantă mai cinică a „Mănâncă, roagă-te, iubește”.

-- Calina Matei, Bookblog.ro

Video despre Carte


Detaliile Produsului

Titlu Original: Perfection: A Memoir of Betrayal and Renewal
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 400
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-675-882-9
Dimensiuni: 15 x 21,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

A fost o carte geniala
A fost o carte geniala...sincer, merita citita
Evaluarea
Parerea lui Yoanna / (Plasată la data 26.06.2014)
O casnicie de 19 ani, un fiu de 10 ani
O casnicie de 19 ani, un fiu de 10 ani, un divort, apoi decesul celui de care am divortat !... Pot sa spun ca m-am regasit in multe pagini ale acestei carti. Deosebita, o carte pe care nu o poti lasa, am citit-o intr-un week end si acum ... inca mai caut capitole si paragrafe din ea ...
Evaluarea
Parerea lui Simona / (Plasată la data 26.06.2014)