Pendulul lui Foucault (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Pendulul lui Foucault (Top 10+) [Carte de Buzunar]
164,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 2 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Traducere si note de Stefania Mincu.
 
Pendulul lui Foucault este un roman elaborat cu ingeniozitate inginereasca, in care misterul ia nastere printr-o banala intimplare. Trei redactori ai unei edituri de texte ezoterice construiesc, printr-un pur joc intelectual, ipoteza misterioasa a unui Complot urias, initiat de Cavalerii Templieri (dupa dizolvarea Ordinului de catre regele Frantei) pentru pastrarea in custodie a Secretului absolut al cunoasterii si al puterii.
 
Tot jocul porneste de la un manuscris delirant si ia proportiile unui „virtej” care, de la un anumit punct, nu mai poate fi dominat de initiatorii lui. Cuvintele (semnele) se razbuna chiar pe cei care le manevreaza, in momentul in care acestia transforma jocul combinatoriu in scop in sine.
 
„Cind inchizi aceasta carte ai senzatia ca ai incheiat o experienta necesara. Este marea carte despre vidul acestor ani, daca stii cum s-o citesti. Si e cartea metalica, dura, care te invata sa traiesti cu acest vid, sa devii adult in singurul timp ingaduit tie.” -- Il Manifesto
 

Pendulul lui Foucault este Alice in Tara Minunilor pentru adultii care si-au pastrat spaimele copilariei.” -- La Stampa

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Totul este deschis interpretării în acest roman şi, de aceea, nu ar trebui.să uităm faptul că numele naratorului este omonim cu cel al soţului savant al Dorotheei din Middlemarch. Causabon-ul lui Eco, de asemenea, vrea să rescrie o confuzie cu consecinţe complexe din istoria omenirii, în chip de naraţiune cu caracter singular, coerentă, dar, spre deosebire de Causabon-ul lui Eliot, care este convins de veridicitatea proiectului său, personajul lui Eco este conştient că istoria sa este numai o versiune.

Pendulul lui Foucault este un megaroman, mult extins, concentrat în întregime pe dorinţa de a descoperi sensul. Causabon, Belbo şi Diotallevi lucrează la o editură, Garamond Press, studiind o carte privind istoria unor societăţi secrete. în cadrul a ceea ce începe ca o glumă sofisticată, ei introduc toate explicaţiile şi interpretările pe care le descoperă în computerul lui Belbo şi sfârşesc prin reconstituirea Planului Cavalerilor Templieri.

Planul conţine o ultimă teorie a conspiraţiei: fiecare eveniment istoric, aparent fără legătură cu altele, capătă o nouă semnificaţie în contextul unei poveşti sintetizate, în care toate evenimentele sunt interconectate. Acesta este un joc periculos şi unul care, în final, nu mai poate fi dominat de iniţiatorii săi. Pendulul lui Foucault este un roman cu toate elementele unei scrieri poliţiste, cu excepţia dezvăluirii din final; o naraţiune atrăgătoare şi frustrantă, în acelaşi timp, în care fiecare lucru indică un adevăr mai grandios din afara sa - numai că adevărul este, de fapt, o ficţiune.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Despre Autor
 
Umberto Eco (n. 1932) a fost, in anii ’60, unul dintre reprezentantii de frunte ai avangardei culturale italiene. A predat la cele mai faimoase universitati din lume, devenind Doctor Honoris Causa a peste cincizeci dintre ele.
 
A scris romane devenite in scurt timp celebre, studii de semiotica, estetica si teorie literara si numeroase articole cu teme dintre cele mai diverse.
 
Din opera sa, la Editura Polirom au aparut In ce cred cei care nu cred? (in colaborare cu Carlo Maria Martini), In cautarea limbii perfecte, Misterioasa flacara a reginei Loana, Trei povestiri, Pendulul lui Foucault, Cum se face o teza de licenta, Baudolino Limitele interpretarii, Apocaliptici si integrati. Comunicatii de masa si teorii ale culturii de masa, A spune cam acelasi lucru. Experiente de traducere, Insula din ziua de ieri, De la arbore spre labirint. Studii istorice despre semn si interpretare, Kant si ornitorincul, Cum ne construim dusmanul, Confesiunile unui tinar romancier, Cimitirul din Praga.,

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Il pendolo di Foucault
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 756
BRAND: Polirom
Apariția: 2013
ISBN: 9789734633494
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm

Pareri