Pavilionul Femeilor

Mai multe poze

Pavilionul Femeilor
272,00 MDL (68,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza de Ioana Opait.
 
Premiul Nobel pentru Literatură 1938.
 
Roman ecranizat în 2001, în regia lui Ho Yim, avîndu-i printre protagoniști pe Willem Dafoe și Luo Yan.
 
Cînd doamna Wu, stapîna unei case de nobili dintr-o provincie chineză, împlinește patruzeci de ani, hotărăște să se retragă din dormitorul soțului și să-i aducă acestuia o tînară concubină.  Ea ramîne însă administratoarea averii familiei și dirijează cu tact și fermitate întreaga gospodarie, încercînd să țină sub control pornirile rebele ale nurorilor și să-și îndrume fiii să respecte vechile tradiții. Numai că acum, în secolul XX, însăși doamna Wu, o femeie educată, începe să pună la îndoială orînduielile din trecut. Întîlnirea cu un preot străin, fratele André, de care ajunge să se atașeze pe nesimțite, îi transformă radical spiritul și felul în care vede lumea.
 
Pavilionul femeilor a fost considerat unul dintre cele mai bune romane ale lui Pearl S. Buck, iar doamna Wu este, poate, cel mai puternic personaj feminin creat de prozatoarea americană. În același timp, cartea ilustrează și framîntările unei societăți tradiționale aflate în pragul unei schimbări radicale, ca urmare a contactelor cu străinii și a modernizării, ce pătrunde lent, dar sigur în aceasta lume închisă.

 

Recenzii


 
„Pavilionul femeilor este una dintre cele mai bune cărți ale povestitoarei neobosite care e Pearl S. Buck. În spatele înșelătoarei simplități a poveștii curge șuvoiul limpede și grăbit al timpului – micile întîmplări din viața de zi cu zi, înfruntările dintre indivizi –, în episoade relatate concis și încîntător.”-- The Saturday Review of Literature
 
„Un studiu matur și pătrunzător al lumii femeilor, scris cu profundă înțelegere.” -- The New York Times
 
„Atît prin dialoguri, cît și prin meditațiile din carte, Buck aduce în discuție cu multă pricepere idei relevante și întrebări esențiale despre natura iubirii și despre diferențele ce-i separă pe bărbați de femei.” -- Book Reporter

 
Despre Autor
 
Pearl S. Buck s-a nascut la 26 iunie 1892, in Hillsboro, Virginia de Vest. Vorbeste inca din copilarie deopotriva engleza si chineza. La scurta vreme dupa absolvirea cole­giului, in 1914, merge in China si se stabileste in provin­cia rurala Anhwei. In 1931 scrie romanul Ogorul, distins cu Premiul Pulitzer si transpus ulterior intr-o ecranizare de succes.
 
In 1938, la mai putin de un deceniu de la debu­tul sau cu romanul Vint de Rasarit, Vint de la Apus(1930), este distinsa cu Premiul Nobel pentru Literatura. Pina la sfirsitul vietii, in 1973, Pearl S. Buck publica peste 70 de carti, fiind si astazi cea mai tradusa scriitoare americana.
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Pavilion of Women
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2015
ISBN: 978-973-46-5067-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3400

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: