Parfumul

Parfumul
162,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Bestseller Internațional

Parfumul s-a aflat în lista de bestselleruri a ziarului german Der Spiegel pe parcursul a 9 ani. Cartea a fost tradusă în 46 de limbi și s-a vândut în 12 milioane de exemplare. În baza cărții, în 2006 a fost lansat o coproducție franco-germano-spaniolo-americană sub regia lui Tom Tykwer.

Îți poți închipui, cititorule, o lume formată numai din parfumuri, duhori, miresme? Îți poți închipui un om care nu cunoaște viața decât mirosind-o? Că orice cută a trupului tău e un receptacul de miresme? Știi că fiecare om este un parfum inconfundabil, că parfumul tău te poate face anonim sau irezistibil?

Pe o piață de pește în Paris în 17 iulie 1738 vânzătoarea Jean-Baptiste Grenouille naște un copil. Ea nu se va interesa de soarta noului născut, copilul ajunge la Jean-Baptiste Grenouille, o doică care este ajutată financiar de mănăstire. Copilul are câteva ciudățenii printre care este un simț deosebit de dezvoltat al mirosului. Ceilalți copii încearcă să-l omoare, dar va fi salavat de doică. Madame Gaillard vinde copilul unui tăbăcar, el avea acum 13 ani și era numit Grenouille.

Pe drum spre clienți, Grenouille descoperă diferite mirosuri și arome din Paris. Cu ajutorul simțului deoasebit al mirosului Grenouilles descoperă o fată care vinde mirabelle (prune), el sugrumă fata care caută să țipe după ajutor. După omor ca să inspire aroma ei, Grenouille dezbracă fata. Grenouilles ajunge în prăvălia unui parfumeur italian care voia să producă un parfum nou numit „Amor et Psyche“. Grenouille reușește spre surprinderea parfumeurului să amestece esențele și să producă parfumul dorit.

Parfumeurul Baldini cumpără de la tăbăcar contra suma de 50 de franci pe Grenouille, care de aici înainte produce parfumuri noi. Între timp moare în împrejurări misterioase tăbăcarul. Grenouille află de la Baldini că orașul Grasse este renumit prin producerea de parfumuri. Pe drum Grenouille este atras de mirosul mai multor fete, pe care le omoară și le conservă aroma, scopul lui este obținerea unui parfum perfect.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Romanul lui Suskind, a cărui acţiune se desfăşoară în Franţa secolului XVIII, ne relatează povestea lui Baptiste Grenouille, născut cu un simţ al mirosului supranatural şi completa absenţă a oricărui miros al propriului corp. Stilul narativ din Parfumul se distinge prin accentul pe care îl pune pe miros; fiecare scenă este descrisă prin intermediul nasului lui Grenouille, în toată complexitatea detaliilor ei olfactive. Suskind zugrăveşte o serie de imagini minunat de elaborate despre mirosurile fiecărui obiect (cum ar fi profunzimea şi varietatea aromelor emanate de lemn), precum şi despre manipularea mirosului în par-fumeriile secolului XVIII.

Ceea ce ar fi putut deveni un experiment literar este salvat de accentul pus pe psihologia personajelor. Un veritabil psihopat, Grenouille este convins că acutul său simţ al mirosului îl ridică deasupra oamenilor de rând. El concepe o imagine fantezistă despre el însuşi în calitate de capricios conducător al omenirii, răsplătind masele cu cele mai delicate miresme, înainte de a ceda el însuşi în faţa lor. Totuşi, într-o lume dominată de mirosuri, Grenouille devine obsedat de propria infirmitate deoarece aceasta îl transformă efectiv într-o nulitate, el fiind capabil să discearnă orice miros, mai puţin cel propriu.

Hotărât să creeze un miros pentru el însuşi, Grenouille se angajează pe calea unei acţiuni criminale de capturare a celor mai plăcute mirosuri umane: acelea ale celor mai „bine coapte" femei tinere. Dar chiar şi cea mai splendidă aromă nu poate decât să mascheze esenţiala sa lipsă de mirosuri şi, în consecinţă, să pună în evidenţă lipsa lui de semnificaţie într-un univers dominat de mirosuri.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Vezi Trailerul Ecranizării


Despre Autor

Patrick Süskind - s-a născut în 1949 la Ambach, în Bavaria. În 1968–1974 a studiat istorie medievală și modernă la Munchen și la Aix-en-Provence (Franța). Și-a incercat mai întâi condeiul în dramaturgie: piesa Der Kontrabass (1981), a fost jucată, cu succes, în Germania, Elveția, Marea Britanie și SUA.

Celebritatea i-a adus-o primul său roman, Das Parfum. Die Geschichte eines Morders (1985; trad. rom. Parfumul, Humanitas, 2000), care a starnit senzație și a devenit peste noapte un bestseller internațional.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Das Parfum
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Humanitas
Apariția: Decembrie 2012
ISBN: 978-973-689-491-6
Dimensiuni: 11 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

Subiectul este foarte interesant
Subiectul este foarte interesant, o carte foarte buna. In privinta traducerii, insa, nu as merge atat de departe cu laudele, dar in linii mari cartea si filmul ar trezi interesul oricui. Nu regret achzitia.
Evaluarea
Parerea lui Andreea / (Plasată la data 27.06.2014)
Cartea e buna .. insa filmul e mai bun
Cindva priveam cu mult entuziasm un film care socheaza - Parfumer (care are multe moemnte revoltatoare dar ideea principala despre patima descoperirii unui ideal este redata fenomenal) ca apoi pe miina mea sa ajunga CARTEA (pe baza careia a fost ecranizat filmul) -cartea e buna .. insa filmul e mai bun (in foarte putine cazuri e acesta situatie)
Evaluarea
Parerea lui Drăgălina / (Plasată la data 19.01.2013)