Parfumul

Parfumul
128,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 1 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Iti poti inchipui, cititorule, o lume formata numai din parfumuri, duhori, miresme? Iti poti inchipui un om care nu cunoaste viata decat mirosind-o? Ti-ai dat seama ca vechiul si noul se pot distruge prin miros, ca orice cuta a trupului tau e un receptacul de miresme si ca totul in lumea are o amprenta olfactiva? Stii ca fiecare om este un parfum inconfundabil, ca parfumul tau te poate face anonim sau irezistibil?

A fost odata un barbat care a descoperit in distileria trupului sau un parfum trecator pe care voia sa-l stapaneasca pentru totdeauna: parfumul de tanara femeie.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Romanul lui Suskind, a cărui acţiune se desfăşoară în Franţa secolului XVIII, ne relatează povestea lui Baptiste Grenouille, născut cu un simţ al mirosului supranatural şi completa absenţă a oricărui miros al propriului corp. Stilul narativ din Parfumul se distinge prin accentul pe care îl pune pe miros; fiecare scenă este descrisă prin intermediul nasului lui Grenouille, în toată complexitatea detaliilor ei olfactive. Suskind zugrăveşte o serie de imagini minunat de elaborate despre mirosurile fiecărui obiect (cum ar fi profunzimea şi varietatea aromelor emanate de lemn), precum şi despre manipularea mirosului în par-fumeriile secolului XVIII.

Ceea ce ar fi putut deveni un experiment literar este salvat de accentul pus pe psihologia personajelor. Un veritabil psihopat, Grenouille este convins că acutul său simţ al mirosului îl ridică deasupra oamenilor de rând. El concepe o imagine fantezistă despre el însuşi în calitate de capricios conducător al omenirii, răsplătind masele cu cele mai delicate miresme, înainte de a ceda el însuşi în faţa lor. Totuşi, într-o lume dominată de mirosuri, Grenouille devine obsedat de propria infirmitate deoarece aceasta îl transformă efectiv într-o nulitate, el fiind capabil să discearnă orice miros, mai puţin cel propriu.

Hotărât să creeze un miros pentru el însuşi, Grenouille se angajează pe calea unei acţiuni criminale de capturare a celor mai plăcute mirosuri umane: acelea ale celor mai „bine coapte" femei tinere. Dar chiar şi cea mai splendidă aromă nu poate decât să mascheze esenţiala sa lipsă de mirosuri şi, în consecinţă, să pună în evidenţă lipsa lui de semnificaţie într-un univers dominat de mirosuri.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Despre Autor

Patrick Suskind s-a nascut in 1949 la Ambach, in Bavaria. In 1968–1974 a studiat istorie medievala si moderna la Munchen si la Aix-en-Provence (Franta).

Si-a incercat mai intai condeiul in dramaturgie: piesa Der Kontrabass (1981), a fost jucata, cu succes, in Germania, Elvetia, Marea Britanie si SUA. Celebritatea i-a adus-o primul sau roman, Das Parfum.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Das Parfum
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
BRAND: Humanitas
Apariția: 2017
ISBN: 978-606-779-202-7
Dimensiuni: 11 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri