Parfumul [eBook]

Parfumul [eBook]
0,00 MDL (0,00 RON)
0,00 MDL (0,00 RON)

Descriere

 

Am ascultat „Parfumul” și „Lutul” de Augustina Șiman. Am crezut că sunt poezii și am rămas impresionată de plinătatea versului și maturitatea metaforei. Apoi am văzut că sunt bucăți de proză, proză poetică sau, cum se spunea prin anii ’60 ai secolului trecut, tablete. Întotdeauna mi-a plăcut să citesc aceste stări creative, în care se împletesc gândurile, metaforele și sentimentele.

Augustina Șiman a reînviat acest gen, l-a readus în prezentul nostru nebulos și adesea haotic. Faptul că tabletele sunt însoțite de muzică le face și mai frumoase și mai sincere, fiind un îndemn de liniște sufletească și o viață plină de armonie. Felicitări tinerei poete care simte profund și gândește senin!” -- Larisa Ungureanu, critic de teatru și film

”Augustina Şiman rămâne fidelă pledoariei sale pentru metafizic în proză, în proza scurtă, o scriere inspirată din cele trăite la nivel fizic, şi cu atât mai mult la nivel spiritual. Problema dragostei, mijlocul cel mai frumos şi mai intensiv de comunicare între oameni, bărbaţi şi femei, deţine întâetatea în precupările autoarei, dar ea nu lasă în umbră nici celalte lucruri care definesc elemente ale condiţiei existenţiale.

Viziunile proiectate în profunzime, fie legate de sentimentul de iubire, fie legate de alte trăiri generatoare de observaţii metafizice subtile asupra femeiii sau bărbatului, fac să dea naştere în imaginaţia noastră a unor emanări de prospeţime izvorâtă din pânza textului; noutatea şi forma originală de expresie surprinde, încântă pe cititor, acesta de cele mai deseori luând ceva bun, de real folos, pentru el.

Înclinarea spre a descoperi adevăruri în lumea înconjurătoare, în firea omului, o face să scoată în prim plan laturi dintre cele mai nebănuirte, demostrându-ne pe calea artei până unde poate merge frumosul în caliitatea sa de valoare estetică.” -- Dumitru Mircea, crtitic literar, poet, prozator, redactor-şef revista "Roua Stelară"

Detaliile Produsului

Limba: Română
Apariția: 2013
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Windows Phone, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1 MB
Pagini Ediție Print: 16
Compatibil cu Kindle: Da

Pareri