Paradoxul Sexelor

Paradoxul Sexelor
188,00 MDL (42,06 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Prezentate cu fler, sensibilitate şi convingere, concluziile penetrante ale Susanei Pinker aruncă o lumină inedită asupra diferenţelor dintre sexe la fiecare nivel al existenţei contemporane.“ Booklist

„Cartea vine cu câteva dileme legate de bărbaţi şi femei excepţionali: de ce nu şi-au terminat studiile superioare genii precum Cavendish, Faraday, Darwin sau Bill Gates? De ce nu se comportă femeile profesioniste desăvârşite la fel ca omologii lor bărbaţi?“ Simon Baron-Cohen

Noi, femeile din ziua de azi, dovedim un curaj nebun. Ne propunem să avem familie, carieră, fericire, linişte, ritm rapid şi tinereţe veşnică. Dar cum să facem să le putem avea pe toate?

Cărţile Stiletto sunt exact cele pe care trebuie să le ai dimineaţa în geantă, la pauza de cafea pe masă şi seara la o baie caldă. Totul despre cum să devii femeia care îţi doreşti să fii! Exclusiv pentru femei.

Iată o carte de pionierat şi creatoare de controverse, care demonstrează că diferenţele comportamentale şi educaţionale dintre băieţi şi fete din şcoală se inversează atunci când aceştia încep să lucreze.

Comparând băieţii fragili care ajung să aibă cariere fulminante cu femeile perfect realizate profesional care aleg să-şi abandoneze sau plafoneze carierele, autoarea combate câteva idei preconcepute: că bărbaţii şi femeile sunt echivalenţi din punct de vedere biologic, că inteligenţa e singurul ingredient necesar succesului şi că femeile sunt doar nişte versiuni ale bărbaţilor, cu aceleaşi interese şi scopuri în viaţă.

Într-un stil alert, plin de anecdote, cititorul este familiarizat cu ultimele descoperiri ale neuroştiinţei şi pus în faţa câtorva întrebări: Sunt bărbaţii sexul mai slab? Ce ne spun bărbaţii cu dislexie sau cu sindromul Asperger despre bărbatul mediu? Care dintre sexe este mai fericit la locul de muncă? De ce unii bărbaţi care n-au reuşit să termine colegiul câştigă mai bine decât fetele strălucite care le-au fost colege în şcoala primară? După trei decenii de promovare educaţională agresivă a femeilor, de ce sunt incomparabil mai mulţi bărbaţi decât femei în domenii precum dreptul corporatist, inginerie, fizică şi politică? Răspunsurile acestor întrebări sunt opusul a ce ne aşteptăm. Cartea demonstrează că diferenţele dintre sexe influenţează alegerea carierei şi ambiţiile de afirmare profesională.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 448
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-588-145-7
Dimensiuni: 14,5 × 20,5 cm

Pareri