Biblioteca Adevărul, Vol. 13. Papillon vol. II

Henri Charrière

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

A susţinut încă de la început că este nevinovat, fiind nevoit să-şi părăsească soţia însărcinată şi fiica şi să ia calea închisorii. După câteva încercări de evadare eşuate, Papillon este în sfârşit eliberat şi se stabileşte în Venezuela. Titlul cărţii este dat de porecla pe care Henri Charriere a primit-o în închisoare, după tatuajul în formă de fluture pe care îl avea pe piept.

Veridicitatea poveştii a fost de multe ori contestată de unii critici, dar el a susţinut întotdeauna că tot ce a scris este adevărat, cu mici scăpări din cauza golurilor de memorie, în 2005 la Paris a apărut un anume Charles Brunier, care a pretins că este adevăratul Papillon. Mulţi au fost cei care au dat crezare acestuia, cu atât mai mult cu cât în anii prezentaţi în roman, Brunier fusese coleg cu Charriere.

Despre Autor

Henri Charrière (n. 16 noiembrie 1906, d. 29 iulie 1973) a fost un criminal, condamnat pe nedrept, cunoscut pentru scrierea memoriilor sale despre timpul petrecut în colonia penală din Guiana Franceză în romanul „Papillon”. Henri Charrière a fost condamnat la închisoare pe viață pentru asasinatul prietenului său Roland Legrand, la data de 26 martie 1930. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 272
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-973-184-893-8