Până la Ierusalim și Înapoi

Mai multe poze

Până la Ierusalim și Înapoi
219,00 MDL (54,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Testament profund si tulburator, Pana la Ierusalim si inapoi este o incercare minutioasa de a descifra istoria si viitorul Israelului.

Lasindu-se absorbit de peisajul si cultura unui „stat mic aflat intr-o criza continua”, Bellow surprinde, din multiple puncte de vedere, opiniile, pasiunile si visele evreilor – de la Yitzak Rabin sau romancierul Amos Oz pina la membrul unui kibbutz evadat din ghetoul din Varsovia –, la care adauga propriile reflectii privind situatia evreilor in secolul XX.

Recenzie

„Bellow evoca locuri, idei, oameni la marginea istoriei, la un pas de dezastru... O carte tulburatoare si profunda.” - The New York Times Book Review

Despre Autor

Saul Bellow s-a nascut in 1915 la Montreal, in Canada, intr‑o familie de emigranti evrei rusi. A urmat cursurile Universitatii din Chicago, ale Universitatii Northwestern si ale Universitatii din Wisconsin, luindu‑si licenta in sociologie si antropologie. A fost membru al National Institute of Arts and Letters. In 1975 a obtinut Premiul Pulitzer pentru Darul lui Humboldt, iar in 1976 a primit Premiul Nobel pentru Literatura. In 1984 e numit de presedintele francez François Mitterand Comandor al Legiunii de Onoare. Pina in prezent, Bellow este singurul scriitor caruia i s‑a acordat de trei ori National Book Award. Data fiind contributia sa extraordinara la dezvoltarea literelor americane, in anul 1988 i‑a fost conferit si cel mai inalt titlu pe care guvernul american il acorda artistilor – National Medal of Arts.

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 248
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-0962-8
Dimensiuni: 14,5 x 22,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri