Până la capătul Pământului (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Până la capătul Pământului (Top 10+) [Carte de Buzunar]
169,00 MDL (42,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba ebraica si note de Ioana Petridean.
 
Romanul Până la capătul pământului a fost distins în 2009 cu premiul Albatros, acordat de Fundația Günter Grass din Germania, și în 2011 cu premiile Medicis etranger și JQ-Wingate.
 
Până la capătul pământului este o cutremurătoare poveste despre iubire și prietenie, în care istoria intervine mereu cu brutalitate în destinul oamenilor. Personajul central al cărții, Ora, o femeie abia despărțită de soț, pleacă într-o excursie prelungită prin Israel, cu rucsacul în spate, însoțită de iubitul ei din tinerețe, Avram. Pentru Ora excursia este însă mai degrabă o fugă din realitate: fiul ei, Ofer, a plecat într-o misiune de luptă, iar femeia este convinsă că, atâta timp cât ea nu află nici o știre din lumea reală, băiatul ei este în siguranță.
 
Pe parcursul excursiei, cei doi vechi iubiți rememorează și reconstruiesc ciudatul triunghi conjugal ce le-a marcat destinul, precum și momentele de răscruce ale vieții lor într-o lume unde războiul pare a fi o realitate permanentă.

 
 
Recenzii

 
 
"Grossman tese elementele esentiale ale vietii private in tapiseria istoriei si creeaza o panorama de o forta emotionala covirsitoare, o capodopera bine strunita, o poveste scrisa cu pasiune, ale carei personaje pline de viata sint conturate extraordinar de clar. Acesta este unul din rarele romane care iti dau impresia ca ar putea schimba lumea.” -- The New York Times Book Review  
 
"O carte disperata care reuseste cumva sa nu provoace disperare, o carte despre moarte care se fixeaza cu incapatinare asupra vietii, Pina la capatul pamintului este, ca orice mare creatie literara, un act de generozitate, deschis tuturor posibilitatilor umane.”-- The Washington Post
 
"Exista scriitori in ale caror cuvinte recunosti textura vietii. David Grossman este un astfel de scriitor, un maestru al detaliului si preciziei emotionale. Personajele lui nu ramin in paginile cartii, ci se infatiseaza cititorului cu trupul invelit intr-o proza de o profunzime taioasa si o compasiune cuceritoare.”-- Yann Martel
"Lungul drum al unei israelience, dupa ce si-a condus unul dintre fii la oaste, gata sa plece spre frontul din Liban. Lungul drum al angoasei materne pina la obsesia mortii. Grossman – ca si Oz – nu imparte lumea aceea in buni si rai, nu tine cu unii impotriva celorlalti, nu are „solutii“, nici iluzii, nu uraste decit razboiul acela dintre doua adevaruri la fel de indreptatite. Unul dintre acei romancieri – nu chiar foarte multi – pe care putem conta." -- Radu Cosaşu, nr. 432, 24 mai 2012, Dilema veche

 
Despre Autor
 

David Grossman (n. 1954) este unul dintre cei mai importanti autori israelieni, cunoscut comentator al politicii Israelului fata de Palestina si militant pentru recunoasterea Palestinei ca stat. A studiat filosofie si teatru la Universitatea Ebraica din Ierusalim, iar dupa ce si-a incheiat stagiul militar obligatoriu, a lucrat la postul de radio „Vocea Israelului”.

A publicat mai multe lucrari de fictiune, precum si citeva volume de reportaje si interviuri. Printre romanele publicate de Grossman de-a lungul timpului se numara Copii in zigzag (1994), Cineva cu care sa fugi de acasa (2000) si Pina la capatul pamintului(2008; Polirom, 2012). Volumele lui Grossman au fost premiate atit in Israel, cit si in strainatate si pina in prezent au fost traduse in peste treizeci de limbi.

Printre numeroasele premii cu care a fost distins autorulisraelian amintim aici premiul Bernstein pentru roman (primit in 1985 si in 1993), premiul Sapir (2001), premiul Bialik pentru literatura (2004), premiul JQ Wingate 2004 si 2011), premiul Albatross, acordat de Fundatia Günter Grass din Germania (2011), si premiul Medicis Étranger (2011).

David Grossman este doctor honoris causa al Universitatii Catolice Leuven din Belgia si cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, titlu acordat de Ministerul Culturii din Franta. In prezent scriitorul locuieste in Mevasseret Zion, la periferia Ierusalimului, impreuna cu sotia sa, Michal.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Isha Borahat Mibesora
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 744
Editura: Polirom
Apariția: Noiembrie 2014
ISBN: 978-973-46-4907-5
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.7000

Pareri