Pamîntul Este Plat. Scurta Istorie a Secolului XXI

Pamîntul Este Plat. Scurta Istorie a Secolului XXI
334,00 MDL (74,88 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Pamintul este plat a fost distins cu Business Book of the Year Award (2005), acordat de Financial Times si Goldman Sachs.

Inceputul secolului XXI va ramine in istorie, afirma Thomas L. Friedman, nu prin conflicte militare sau evenimente politice, ci prin patrunderea umanitatii intr-o noua etapa a globalizarii - „aplatizarea” Pamintului.

Fara frontiere comerciale sau politice, sub dublul efect al globalizarii si revolutiei digitale, rezervele de cunoastere si resursele se conecteaza intre ele oriunde s-ar afla pe mapamond, nivelind terenul de joc ca niciodata pina acum. Friedman inlatura in mod stralucit valul de mister ce acopera captivanta si, adeseori, tulburatoarea scena globala, desfasurind-o sub ochii nostri - o lume plata pe care o simtim, insa pe care abia daca o intelegem.

Cuprins: Cum a devenit pamintul plat • America si pamintul plat • Tarile in curs de dezvoltare si pamintul plat • Companiile si pamintul plat • Geopolitica si pamintul plat

Despre Autor

Thomas L. Friedman a cistigat Premiul Pulitzer in anii 1983, 1988 si 2002 pentru articolele sale de politica externa din The New York Times, iar US News & World Report l‑a desemnat drept unul dintre cei mai de seama lideri de opinie ai Statelor Unite. Este autorul volumelor From Beirut to Jerusalem (1989; premiat cu National Book Award pentru eseuri) si Longitudes and Attitudes: Exploring the World after September 11 (2002). De acelasi autor la Editura Polirom au aparut: Pamintul este plat. Scurta istorie a secolului XXI (2007), Lexus si maslinul (2008), Cald, plat si aglomerat (2010).

Detaliile Produsului

Titlu Original: The World Is Flat: A Brief History of the Twenty-first Century
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 480
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0436-4
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri