Pamântul şi Cerul lui Jacques Dorme (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Pamântul şi Cerul lui Jacques Dorme (Top 10+) [Carte de Buzunar]
106,00 MDL (24,81 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba franceza de Dan Radu Stanescu

In Pamintul si cerul lui Jacques Dorme se impletesc trei povesti incredibile prin momentele pe care le traiesc protagonistii lor. Eroicul aviator Jacques Dorme piloteaza, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, avioanele oferite de americani sovieticilor si se zdrobeste de un versant de gheata in apropierea Cercului Polar; iubita lui, Alexandra, este o frantuzoaica exilata intr-un Stalingrad devastat de razboi; naratorul (si alter ego-ul scriitorului) este un copil abandonat intr-un orfelinat din Rusia anilor lui Hrusciov. Romanul nu este o continuare a cartilor anterioare ale autorului, nefiind insa complet strain de acestea.
 
Drama unei copilarii consumate sub norii apasatori ai stalinismului, pacaleala mai multor „dezgheturi” succesive, confuzia valorilor si inutilitatea unor sacrificii apar aici inscrise intr-un filigran extrem de delicat, dar si seducator. Delicat, pentru ca, acolo unde subiectul incita la cruzime, Makine evita tonurile dure, preferind aluzia, aburul multicolor al metaforei. Seducator, pentru ca scriitorul rus stramutat la Paris isi imbraca naratiunea sincopata intr-o urmarire de film politist, care nu are cum sa nu-l cucereasca pe cititor.
 
 
Despre Autor
 
Nascut in Siberia, dar stabilit la Paris spre sfirsitul anilor ’80, Andrei Makine se numara printre cei mai apreciati scriitori francezi contemporani, fiind asimilat imediat de tara de adoptie dupa succesul rasunator al romanuluiTestamentul francez (1995), distins cu cele mai prestigioase premii literare din Franta: Prix Goncourt, Prix Medicis si Prix Goncourt des Lyceens. Scrise intr-un stil sobru si evocator inconfundabil, romanele sale au incintat publicul cititor, fiind traduse in peste patruzeci de limbi.
 
La Editura Polirom au mai aparut: Crima Olgai Aberlina (2001), Pamintul si cerul lui Jacques Dorme (2004),Femeia care astepta (2005), Iubirea omeneasca (2007),Recviem pentru Est (2008), Viata unui barbat necunoscut(2010) si Cartea scurtelor iubiri eterne (2011). In 2005, scriitorul a fost recompensat cu Premiul Printul de Monaco pentru vasta sa cariera literara.

Detaliile Produsului

Titlu Original: La Terre et le ciel de Jacques Dorme
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Polirom
Apariția: Decembrie 2014
ISBN: 978-973-46-5077-4
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri