Palatul Puricilor

Palatul Puricilor
229,00 MDL (51,34 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Palatul Puricilor folosește cu ingeniozitate structura narativă din O mie și una de nopți, ramificând narațiunea principală în nenumărate povești, care mai de care mai amuzantă și mai uimitoare. Ceea ce leagă toate aceste întâmplări este locul în care se petrec – Palatul Bomboană, o clădire de apartamente de pe strada Cabal, construită pe la jumătatea secolului XX de un cuplu de imigranți ruși.
 
 
Altadată plin de farmec și cu personalitate, acum însă căzut în paragină, invadat de gunoaie și de paraziți de toate soiurile, Palatul Puricilor, așa cum a ajuns sa fie poreclit, este populat de personaje curioase, de la pitoreștii coafori Celal și Cemal la obsedata de curățenie Tijen Igiena, familia Fiii-cei-iuți-din-fire, urmarită de blestemul nasurilor, sau frumoasa Amanta Tristă. 
 
Palatul Puricilor este, de fapt, o metaforă a Istanbulului, cu amestecul lui de vechi și nou, splendoare și mizerie și diversitatea lui culturală cuceritoare. 

 

Recenzii


 

„Elif Shafak are talentul rar de a găsi scenele cele mai ascunse, mai tainice, ale Istanbulului, unde nenumărate rămășițe ale culturii vechiului Imperiu Otoman răsar în arborele genealogic al oricărei familii turce.” -- The New York Times Book Review
 
„Palatul Puricilor este începutul unei călătorii neobosite, uneori amuzante, alteori amestecând farsa cu pasiunea, în trecutul Turciei.” -- The Independent

 

Despre Autor


 

Elif Shafak, una dintre marile revelatii ale literaturii turce contemporane, s‑a nascut in Franta, la Strasbourg, in 1971. A studiat relatiile internationale la Middle East Technical University din Ankara, iar in prezent este profesor la Departamentul de Studii despre Orientul Apropiat al Universitatii din Arizona.

Scrise in turca sau engleza si traduse deja in numeroase limbi, romanele sale se bucura de un succes considerabil, la fel ca si volumele sale de povestiri sau non‑fictiune. La Editura Polirom au mai aparut: Sfintul nebuniilor incipiente (2009) si Cele patruzeci de legi ale iubirii (2011).

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Flea Palace
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 408
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2014
ISBN: 978-973-46-4205-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri