Padureancă

Padureancă
71,00 MDL (17,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Opera lui Ioan Slavici, atat de extinsa, risipita cu darnicia apostolului sarac, in dreapta si in stanga, in cursul unei lungi vieti de munca culturala si creatiune artistica, trebuie stransa intr-un loc, atat pentru a da sinteza talentului lui, cat si pentru faptul ca ea constituie o bogata comoara din care trebuie sa se impartaseasca publicul.

Ioan Slavici este un clasic al literaturii noastre, fiindca opera lui inca din viata vestea caracterul de dainuire in istoria literaturei, pe care l-a verificat scurgerea anilor, care nu au vestejit nimic din frumusetea ei, ce-si pastreaza si astazi fragezimea de floare curata si caracteristica a reasei. [...] Ioan Slavici, in viata fiind, a intrat in galeria clasicilor nostri, alaturi de Balcescu, Alecsandri si Hasdeu.“ -- Dumitru Karnabatt

 

Despre Autor


 

Ioan Slavici (n. 18 ianuarie 1848 la Șiria, județul Arad — d. 17 august 1925 la Crucea de Jos, în apropiere de Panciu, județul Vrancea) a fost un scriitor și jurnalist român. A frecventat școala greco-ortodoxă din satul natal, gimnaziul maghiar din Arad și a urmat cursurile Liceului din Timișoara.

Debutează în Convorbiri literare (1871), cu comedia Fata de birău. Împreună cu Eminescu pune bazele Societății ”România Jună”. La finalul anului 1874, se stabilește la București, unde este secretar al Comisiei Colecției Hurmuzachi, profesor, apoi redactor la Timpul.

Cele mai reprezentative nuvele sunt Popa Tanda, Scorman, Gura satului; romane - Mara, Din 2 lumi, Cel din urmă armaș; povești - Doi feți cu stea în frunte, Păcală în satul lui, Spaima zmeilor. 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 144
Editura: Cartex 2000
Apariția: Aprilie 2014
ISBN: 9789731045382
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1400

Pareri