Pachet Promoțional „ Albinuța” și „Alfabetul cu Povești”

Pachet Promoțional „ Albinuța” și „Alfabetul cu Povești”

Preț de Listă: 317,00 MDL

Preț: 285,00 MDL

Economisești: 32,00 MDL (10%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 9 persoane au cumpărat acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Albinuța

Cunoscutul Abecedar Albinuța, aparținând poetului Grigore Vieru se adreseaza preșcolarilor, școlarilor, educatorilor, învățătorilor, și, nu în ultimul rând, părinților, bunicilor și fraților mai mari. Ilustrații de Lică Sainciuc.

A fost tiparită pentru prima dată în 1979, urmând apoi nenumarate ediții, cu un tiraj general de peste 1 milion de exemplare. A devenit o carte de capatâi pentru mai multe generații de copii.

A devenit o carte de căpătâi pentru mai multe generaţii de copii. Prima ediţie în grafie latină s-a tipărit în 1994 la Editura Didactică şi Pedagogică din Bucureşti, având un tiraj de 200 000 de exemplare.

Revăzută şi completată cu versuri şi cântece noi, include poezii pentru copii semnate de Tudor Arghezi, Lucian Blaga şi George Coşbuc şi o prezentare grafică de excepţie, premiată la nivel internaţional, ce exprimă universul fascinant al copilăriei, simplu şi totodată complex, aparţinând renumitului artist plastic Lică Sainciuc.

Este valorificat astfel întreg arsenalul mijloacelor în stare să-l antreneze pe copil în joc şi în procesul cunoaşterii: reprezentare sonoră si vizuală, miniatură, cântec, ghicitoare, proverbe, numărătoare, frământări de limbă, frazare aliterativă, alegorie, parabola şi simbol, acrostih, motive religioase. Noua ediţie dă prin tiparul excelent expresivitate ilustraţiilor lui Lică Sainciuc care întregesc prin fantezia şi fineţea coloristică textele literare.

ALBINA

Zum-zum-zum, cu mare zor,
Unde vreau acolo zbor.
Nu mă-ntreabă nici un om
Ce caut la el în pom.

Alfabetul cu Povești

Cartea aceasta este destinata celor care abia incep să învețe literele. Pentru a le ușura ”lectura”, am folosit doar majuscule. Silaele sunt peste tot dispărțite de o bulină „albastră”

Literele lipsă, deocamdtă neînvățate, sunt sustituite de niște semne galbene. Astfel vocalele, care țin silaba, apar în formă de pătrețele, iar consoanele -  în formă de semicercuri. Semnele de puctuație au culoare roșie. Unele cuvinte ajutătoare pentru cei mari, ca să le poată lămuri celor mici, se dau cu gri. In carte sunt folosite texte din creația populară universală și cea românească, precum și texte din scriitori clasici și moderni.

Deci , bine ați venit la școala noastră!

”Cine nu l-a cunoscut în copilărie — uneori chiar fără să știe — pe Lică Sainciuc, de fapt, nici nu s-a născut — așa se glumește la Chișinău. Nicio literă de alfabet nu a intrat în mintea mei multor generații de copii fără ca, mai întâi, să se regăsească în culoare, în desen, în fascinanta pictură a acestui artist de la Chișinau.” -- De vorbă cu Lică Sainciuc, BBC, 2005

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
BRAND: Cartier

Pareri