Pachet Promoțional de 6 cărți de Dorian Furtună

Pachet Promoțional de 6 cărți de Dorian Furtună

Preț de Listă: 1.382,00 MDL

Preț: 1.239,00 MDL

Economisești: 143,00 MDL (10%)

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 9 persoane au cumpărat acest produs.
Comandă în România

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

sau

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă UNIC et 1 Bestseller Chișinău bd. Ștefan cel Mare 8 060-977-597 Stoc limitat
Vezi pe hartă GEMENI et. 2 Bestseller Chișinău bd. Ștefan cel Mare 136 068-455-811 Stoc limitat
Vezi pe hartă CENTRU Bestseller Chișinău str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă BOTANICA Jumbo et 1 Bestseller Chișinău bd. Decebal 23/1 060-211-443 Stoc limitat
Vezi pe hartă CIOCANA Bestseller bd. Mircea cel Bătrân 32 069-930-499 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU Bestseller Chișinău str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

DIALOGUL UNUI FILOSOF CU O CIOARĂ

Prima carte de filosofie la Editura Bestseller


Un dialog, extraordinar de tensionat, dintre un filosof și un personaj surprinzător – o cioară, foarte inteligentă și foarte critică față de om.

E o carte self-hurt, un dialog în care se face o deconstrucție a ființei omenești și a închipuirilor noastre despre lume.

E o lectură pentru cei tari de duh. 

Cioara vrea să înțeleagă mai bine omul, iar filosoful îi dă explicații și, în așa mod, rând pe rând, sunt dezbătute un număr impresionant de teme: religie, filosofie, ambiție, voință și liber arbitru, fericire, împlinire existențială, libertatea de alegere, democrație, frustrare, instincte și emoții, efectele progresului și ale civilizării, morală, răul și bunătatea, educație, înțelepciune, sensul vieții, certitudinea, limbajul, identitatea, eul, inteligența artificială, genialitatea, răzbunarea naturii, psihicul și conștiința, moarte, timp, ispită, pasiune, zen și daoism, rețeta vieții, iubirea, iluziile, viitorul, adevărul... 

Ce crede un filosof despre oameni poți afla și din alte cărți de filosofie. Dar ce crede o cioară despre noi poți afla doar din această carte. Și ceea ce vei afla îți va rămâne pentru totdeauna în minte.

MOZAICUL UMAN

Ideea centrală a cărții e cea a evoluției mozaicale a omului.

Când a apărut specia Homo sapiens? Cum se explică diversitatea umană din zilele noastre și cât de îndreptățită este clasificarea omenirii în rase? Prin ce se deosebesc unele populații de altele? Suntem din Africa? În fine, am provenit direct din maimuțe sau nu? Răspunsul la aceste întrebări constituie subiectul cărții pe care o aveți în mână. În ea, este prezentată evoluția speciei umane în baza celor mai recente studii științifice și fără a fi evitate anumite aspecte sensibile cu privire la rase și la diferențele dintre ele.

Este o ipoteză în care susțin că specia Homo sapiens a avut de la bun început o origine multiplă, adică au existat mai multe populații arhaice de protosapienși care, împreună, prin încricișare, au contribuit la consolidarea unei specii unitare, din care provenim cu toții.

Apoi, în mod mozaical, prin diverse adaptări ecologice și prin încrucișări ale sapienșilor cu alte specii de hominini s-au format rasele umane.

HOMO AGGRESSIVUS: DE CE NU SE OPRESC RĂZBOAIELE ȘI VIOLENȚA

Prima carte de etologie umană și psihologie evoluționistă din R. Moldova

Despre agresivitate, instincte, comportamente umane și fenomene sociale.

De ce suntem agresivi, cum s-a format caracterul războinic al speciei umane, care sunt factorii declanșatori ai comportamentului violent în zilele noastre, cum ne influențează genele, mediul și educația și ce impact au frustrările asupra echilibrului nostru emoțional – toate aceste și multe alte aspecte ale agresivității sunt pe larg și cu lux de argumente prezentate în această carte. 

Autorul, etolog, doctor în biologie, a reușit să îmbine cercetări, exemple și teorii din cele mai diverse domenii științifice pentru a ne oferi un tablou integru, clar și convingător despre cum a evoluat comportamentul agresiv, cum se manifestă în cadrul societăților contemporane și de ce este atât de dificil să reducem gradul de violență în lume.

„Homo aggressivus” este o carte de excepție, care îmbogățește literatura noastră științifică și îl va îmbogăți intelectual pe fiecare cititor în parte.

CUGETĂRILE UNUI NECUNOSCUT

O carte care te citește.

Această carte te invită la reflecții, la un scurt popas meditativ în fuga ta cotidiană.   

E o culegere de mici eseuri despre unele stări de-ale noastre, sociale sau existențiale, despre lucrurile care ne provoacă, ne fac traiul amar sau, din contra, ne dau sens vieții.

E o carte de ținut aproape de tine, în buzunar, în poșetă, pe noptieră.

Și e un bun cadou pentru oamenii dragi ție. 

„Rezumând, cred că aceasta este o carte de repere foarte şi foarte necesară la noi. O asemenea carte de învăţătură demult trebuia gândită şi scrisă. Pentru mine, chestiunea „filosofului nostru” începe să se destrame. El vine”. Valeriu Turea, diplomat.

ILUZIA FERICIRII

Nu vă creați valori eronate și așteptări dezamăgitoare. Faptul că toată lumea aspiră la fericire dovedește că idealul fericirii e cel mai neîmplinit.

De ce mai insistăm dar cu această isterie a fericirii, dacă rezultatul e defectuos? Răspândind iluzia fericirii, răspândim depresia, chiar dacă avem bune intenții. Noi trăim în secolul cu cele mai multe cărți despre fericire pe cap de depresiv; aceasta e cam tot ce a dobândit cultul fericirii deocamdată.

„Iluzia Fericirii” nu este o carte antifericire, fiindcă nu mi-am propus să lupt împotriva fericirii, ci să demasc
impostura acestui concept confuz, să dezvălui caracterul său speculativ și conjectural. 

În paginile cărții argumentez că fericirea este o iluzie, și e una pernicioasă, care induce aspirații nerealiste și ne îndepărtează de ceea ce contează cu adevărat în viața unui om: micile bucurii cotidiene, împlinirea existențială, realizarea vocației; toate aceste stări noi le putem trăi chiar și pe fundal de pierderi, depresii și suferințe, fără a ne mâhni la gândul că ne lipsește emblematica fericire. — Dorian Furtună

RETORICA ÎN FAȚA MORȚII 

Lucrarea, prima de acest gen în Republica Moldova, cuprinde o reflectare a ultimelor clipe din viaţa a peste opt sute de celebrităţi din întreaga lume, care au trait în diferite epoci, din antichitate până în prezent. 

Veţi afla cum au murit şi care au fost ultimele cuvinte ale lui Arhimede, Caligula, Jeanne d’Arc, Beethoven, Casanova, Immanuel Kant, Machiavelli, Napoleon, Karl Marx, Anton Cehov, Abraham Lincoln, Lev Tolstoi, Karl Gustav Jung, Maica Teresa, Edison, Amedeo Modigliani, Maria Tănase, Che Guevara, Virginia Woolf, Mussolini, Joe Dassin, Hitler, Saddam Hussein, Edith Piaf, Petre Ţuţea etc., etc.

„O carte de gândit, de meditat, bine structurată, cognitivă, distractivă, filozofică. Este atât de bună, încât o recomand s-o citească fiecare. Sfârşitul unui om înseamnă mult pentru a-i înţelege viaţa, marile spirite au această străfulgerare divină în clipa morţii” -- Val Butnaru, publicist, scriitor, dramaturg

„Volumul nu se citeşte ca un roman, sunt nişte nuvele, trebuie să stea pe noptieră, să ne mai amintească despre moarte, să ne pregătească pentru această zi”. -- Victor Dumbrăveanu, publicist şi prozator

„Pe piaţa basarabeană nu există o carte de acest gen, care e mai mult o enciclopedie, elaborată după un efort îndelungat de căutări, de selecţii. Cred că autorul a încercat să promoveze ideea că persoanele care au ştiut să-şi trăiască viaţa, au ştiut să-şi trăiască şi moartea”. -- Iurie Bodrug, scriitor

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 456
BRAND: Lexon-Prim
Apariția: 2018
Greutatea: 3.5000

Pareri