Ouăle Fatale. Diavoliada (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Ouăle Fatale. Diavoliada (Top 10+) [Carte de Buzunar]
120,00 MDL (30,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba rusa de Tatiana Nicolescu, Izolda Virsta.
 
Lumea descrisa in Diavo­liada si in Ouale fatale este una haotica si halu­cinanta, in care umorul, ironia, sarcasmul si dramatismul alterneaza sau se intrepatrund, iar fantasticul fuzioneaza cu realul vazut prin filtrul unei constiinte clare si in­draznete.

In Ouale fatale, un profesor nebun inventeaza o raza de lumina, „raza vietii”, care, printr-un accident, aduce lumea intr-un cosmar SF populat de struti gigantici si reptile uriase. In Diavoliada, un mediocru angajat al registraturii se trezeste prins, ca intr-o poveste kafkiana, in itele unui cosmar birocratic. Ambele personaje au in comun lupta acerba cu haosul siste-mului, cu un mediu care, incet, dar sigur, denatureaza orice identitate.


Despre Autor

Mihail Bulgakov, născut la Kiev în 1891, fiul unui profesor de dogmatică de la Academia de Teologie din oraş, absolvă strălucit Facultatea de Medicină a Universităţii din Kiev, practicându-şi, timp de patru ani, profesiunea cu deosebită competență. Stabilit definitiv la Moscova în 1921, renunţă la medicină în favoarea literaturii şi publicisticii.

Contestat adesea cu virulență de critică vremii – să nu uităm anii dramatici în care şi-a desfăşurat activitatea literară, 1920-1940, anul morţii sale –, a reuşit să publice prea puţin în timpul vieţii. Adevărata glorie a lui Bulgakov este postumă.

Până şi capodopera sa, Maestrul şi Margareta, la care a lucrat şi după ce şi-a pierdut vederea, până în ultima zi a vieţii, a apărut în U.R.S.S. abia în 1967, an ce marchează începutul publicării masive a operelor lui Bulgakov peste graniţă.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Роковые яйца
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 144
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2023-4
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: