Colecția ”OSHO” în 8 Volume

Mai multe poze

Colecția ”OSHO” în 8 Volume
899,00 MDL (210,46 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Învățăturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuți lideri spirituali ai secolului XX, răstoarnă tiparele clasice de gândire, provocându-ne la o permanentă punere sub semnul întrebării a certitudinilor și la un proces de conștientizare de sine.

 

 

A photo posted by Bestseller.md (@bestseller.md) on

 

Cărțile din seria „Osho“ reunesc extrase din răspunsurile lui Osho date discipolilor săi privitor la cele mai importante probleme pe care și le pun oamenii interesați de știința transformării de sine și de o spiritualitate adaptată la provocările cotidiene ale vieții contemporane.

„Uimirea este sursa înţelepciunii, uimirea este sursa a tot ceea ce este frumos, şi uimirea este sursă a căutării, a adevăratei căutări. Uimirea te conduce în aventura de cunoaştere a misterelor vieţii.“

„Cunoştinţele tale sunt doar o modalitate de a ignora adevărul. Renunţă la ignoranţă - şi la ignoranţă nu se poate renunţa acumulând şi mai multe cunoştinţe. Cunoştinţele sunt o barieră în calea cunoaşterii.“

„Cu cât înţelegi mai multe, cu atât îţi dai seama că ştii mai puţine. […] cunoaşterea finală este absoluta ignoranţă, inocenţă, puritatea ca de copil.“

 

Colecția include următoarele 8 cărți:


 

- Moral. Imoral. Amoral. Ce este Bine şi ce este Rău?

- Putere, Politică şi Schimbare. Ce pot face pentru ca Lumea să Devină un loc mai Bun?

- Călătoria Devenirii Umane. Putem găsi Fericirea în Existenţa Umană?

- Inocență, Cunoaștere si Uimire. Ce s-a Întâmplat cu Sentimentul de Uimire pe care îl aveam când eram Copil?

- Conştientizarea. Cheia pentru a Trăi în Armonie

- Libertatea. Curajul de fi Tu Însuţi

- Intimitatea. Încrederea în Sine şi în Celălalt

- Inteligenţa. Reacţionează Creativ la Prezent

- Creativitatea. Descătuşarea Forţelor Interioare

- Bucuria. Fericirea care Vine din Interior

 

Recenzie


 

O carte care-ți dă peste cap multe concepții despre viață. Asta este „Trăiește în felul tău” de Osho pentru mine. La început n-am înțeles de ce autorul american Tom Robbins îl consideră pe Osho drept „cel mai periculos om de la Iisus Hristos încoace”, până să-i citesc câteva cărți. Osho tulbură, într-adevăr.

E un fel de Socrate a timpurilor noastre, ori Osho n-a scris cărți, asemenea lui Socrate el a ținut discursuri, fiind un orator desăvârșit. Iar prin discursurile lui a reușit să induce oamenilor că niciun adevăr nu e bătut în cui. 

-- Mariana Raileanu, blogul www.raileanumariana.wordpress.com

 

Despre Autor


 

Osho, pe numele său la naștere Chandra Mohan Jain (în hindi चन्द्र मोहन जैन), numit în anii 1960 Acharya Rajneesh, apoi Bhagwan Shree Rajneesh (भगवान श्री रजनीश,în anii 1970-1980), apoi Osho (ओशो) în ultimii ani ai vieții (11 decembrie 1931 - 19 ianuarie 1990) a fost un filozof, guru și învățător spiritual indian., fondator al curentului spiritual Neo-Sannyas, Rajnish sau oshoism.

De-a lungul anilor experiențele sale meditative au devenit din ce în ce mai profunde. La vârsta de 21 de ani atinge ceea ce el denumea iluminarea, „cea mai înaltă culme a conștiinței omenești”. În acel moment, spune Osho, biografia lui exterioară a luat sfârșit; de atunci el s-a văzut trăind o stare de totală unitate cu legile intime ale existenței.

În plan exterior și-a continuat studiile la Universitatea din Sagar, unde a absolvit cu onoruri Prima Clasă de Filozofie. A fost Campionul unui concurs al dezbaterilor pe întreaga Indie, câștigând Medalia de Aur. Dupa terminarea facultății, este numit profesor de filozofie la Colegiul Sanskrit din Rajpur și apoi la Universitatea din Jabalpur.

Întreprinde călătorii în intreaga Indie, vorbind în fața unui larg auditoriu și polemizând cu liderii religioși în dezbateri publice. În 1966 Osho demisionează pentru a se dedica în întregime scopului de a iniția omul modern în arta meditației. Începe să conducă tabere de meditație; se adresează curent unor mulțimi de 20.000 - 50.000 de persoane în cadrul adunărilor ce aveau loc în aer liber. În 1974 este inaugurat ashramul de la Poona.

Influența lui spirituală este de nivel mondial. Grupurile de terapie existente în jurul lui Osho în acea vreme combinau tehnicile meditative din Orient cu psihoterapia occidentală. Cuvantul "Osho" provine din japoneza veche: "O" înseamnă "cu multă recunostință, iubire, gratitudine" dar și "echilibru, armonie". "Sho" înseamnă "extinderea multidimensională a conștiinței" și "total binecuvantat de existență". Osho a decedat la 19 ianuarie 1990; fără să fie resemnat sau fatalist, el a explicat discipolilor săi că: "Existența a hotărât că i-a venit timpul". Pentru el devenise limpede că a rămâne în limitele trupului nu era lucrul cel mai important pentru dezvoltarea operei sale. Înainte de a muri, a mai spus: "Vă las visul meu."

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Editura: Litera
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 2.5600

Pareri