Osho: Cartea despre copii

Osho: Cartea despre copii
140,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Librăriile Bestseller din or. Chișinău:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă CENTRU str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

În Cartea despre copiiOsho exprimă cu multă candoare cum poți să-ți crești copilul conștient.

«Majoritatea oamenilor nu le permit copiilor lor să danseze, să cânte, să strige şi să sară liberi. Din motive atât de penibile – să nu spargă ceva, să nu-şi murdărească hainele – pentru toate aceste lucruri mărunte, o mare calitate spirituală, spiritul jocului, este complet distrusă.

Atunci când este ascultător, copilul este lăudat de părinţi, de profesori, de toată lumea; în schimb, atunci când este jucăuş, copilul este condamnat. Chiar dacă dorinţa de a se juca este complet inocentă, el este condamnat, căci părinţii simt în ea pericolul potenţial al revoltei. Ei se tem că dacă progeniturile lor vor creşte într-o deplină libertate de a se juca, ei vor deveni nişte rebeli, nu vor mai putea fi aduşi cu uşurinţă la starea de sclavie, nu vor mai putea fi transformaţi în nişte roboţi, nu vor mai putea fi înregimentaţi în armate, gata să lupte şi să ucidă, gata să se autodistrugă.

Copilul rebel va creşte şi va deveni un tânăr rebel. Acesta nu va mai putea fi forţat să se căsătorească cu cine vrei tu, să-şi ia slujba pe care i-o doreşti tu, să îţi împlinească toate dorinţele şi aspiraţiile tale neîmplinite. El va merge pe propria sa cale, îşi va urmări propriile sale dorinţe, nu idealurile altora.
Din toate aceste motive, spiritul jocului este sufocat de timpuriu în copii, rădăcinile sale sunt smulse încă de la început, pentru a nu deveni prea puternice. Părinţii nu îi permit copilului să îşi manifeste propria natură, şi astfel, încetul cu încetul, copilul din interior moare. Acest copil mort din interiorul fiinţei ucide treptat simţul umorului; oamenii nu mai ştiu să râdă din toată inima, nu mai ştiu să se joace, nu mai ştiu să se bucure de lucrurile mici ale vieţii. Ei devin atât de serioşi încât în loc să se dilate, viaţa lor se contractă.

În orice moment, viaţa ar trebui să fie o creativitate neîntreruptă. Nu contează ceea ce creaţi – pot să fie simple castele de nisip pe malul mării – important este ca ceea ce faceţi să se nască din spiritul vostru de joacă, din bucuria interioară pe care v-o provoacă jocul vostru.»

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Apariția: 2005
ISBN: 978-973-8564-63-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri