Ortodoxia pentru Postmoderniști

Ortodoxia pentru Postmoderniști
224,00 MDL (45,02 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Ortodoxia pentru postmodernişti, aflată acum la a treia ediţie, a devenit o carte de referinţă pentru cei ce doresc să înţeleagă sensul tradiţiei şi al provocărilor modernităţii. Oferind un punct de întîlnire între teologi, scriitori şi critici literari, Ortodoxia pentru postmodernişti se regăseşte în bibliografia tezelor de licenţă sau de doctorat ale studenţilor la teologie, jurnalism, relaţii publice.

„Nonconformist, dar nu teribilist, nu abandonează scrisul ci îl pune în relaţie cu practica ortodoxă, publicînd sr urnele monahal Savatie mai multe volume de succes {.'.. Tînărul călugăr nu întoarce, aşadar, spatele lumii noastre, ci o asumă, iar mărturisirile sale publice - inclusiv cele literare - arată maturitate cultivată, echilibru şi o anume înţelepciune." -- Paul Cernat

„Precocitatea şi fecunditatea, manifestate anterior pè plan literar, s-au manifestat în ultimii ani pe plan misionar şi mărturisitor. «Schimbat la faţă», fratele Savatie a pornit, cu pana sau prin viu grai, «în căutarea aproapelui pierdut». {...] De la regretatul N. Steinhardt (părintele Nicolae de Ia Rohia), predica ortodoxă n-a mai nimerit atît de bine calea de mijloc între tradiţie şi actualitate, între literă şi duh." -- Răvan Codrescu

Despre Autor

Ieromonahul Savatie Baștovoi, pe numele său de mirean Ștefan Baștovoi, s-a născut la 4 august 1976 la Chișinău în familia unui profesor de filozofie, propagandist al ateismului științific. Până la călugărie, a fost ancorat în concepțiile tatălui său. A absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Când era în clasa a XII-a, a fost internat la Spitalul Socola, unde a scris ciclul Un diazepam pentru Dumnezeu, care l-a consacrat ca poet. Ulterior, a obținut premiile revistelor Convorbiri literare, Timpul, Dacia literară.

Începind cu 1993, a publicat poezie, povestiri, fragmente de roman, eseuri și articole în cele mai importante reviste literare din România și Basarabia. Între anii 1996-1998 a fost student la Facultatea de Filozofie a Universității de Vest din Timișoara, pe care a abandonat-o. În 1999 a fost tuns în monahism, primind numele de Savatie. La 28 octombrie 2000 a fost hirotonit ierodiacon, iar pe 4 august 2002 ieromonah. Astăzi viețuiește la Mănăstirea «Noul Neamț» din satul Chițcani, situat între Tiraspol și Bender, Transnistria (parte desprinsă din cadrul Republicii Moldova).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 304
Editura: Cathisma
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-88443-8-4
Dimensiuni: 11,4 x 20,8 cm
Greutatea: 0.2800

Pareri