Orienturi / Occidenturi. 25 de Secole de Războaie

Orienturi / Occidenturi. 25 de Secole de Războaie
136,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Traducere din franceză de Mira-Maria Cucinschi.

Povestea raporturilor dintre civilizaţiile occidentale şi cele orientale, cu siguranţă, nu ţine doar de carnagii; ea are legătură şi cu artele, ştiinţele şi gândirea. Totuşi, fără urmă de îndoială, întâlnirile dintre aceşti doi poli ai civilizaţiei, întrepătrunşi şi coplementari, au fost mai frecvente pe câmpul de bătălie decât oriunde altundeva, ajungând până la a constitui un mod de funcţionare între Occidenturi şi Orienturi: opoziţia, dezacordul, conflictul şi, în fine, carnagiul.

Pe de altă parte, Occident şi Orient sunt noţiuni care nu pot fi reduse la câteva concepte simple. Ele sunt complexe, acoperind situaţii care au evoluat atât în natura lor, cât şi în timp. Vom vorbi, aşadar, foarte des în această lucrare despre Occidenturi si Orienturi la plural.

Recenzii

” Pret de 500 de pagini, Thierry Camous inventariază "socurile civilizatiilor", totul din perspectiva "culturii razboiului", cum este intitulata Introducerea, ce da tonul intregii lucrari.” Em. Galaicu-Paun, mai 2009, Jurnal de Chisinau

 Despre Autor

Thierry Camous - iIstoric francez contemporan, profesor la Liceul "A. Calmette" din Nisa. Din 2002, preda la Universitatea din "Sophia-Antipolis" din Nisa, iar din 2006 la universitatea din Guangzhou (Canton, China). Printre temele de cercetare mentionam: originile Romei; raporturile dintre etnologie si istoria antica; raporturile conflictuale dintre Orient si Occident in istorie; originile vointei de masa in istorie.

Lucrari publicate:

  • Le roi et le Fleuve,Ancus Marcius Rex, aux origines de la puissance romaine, Les Belles Lettres, Paris, 2004,
  • Orients/Occidents, 25 siécles de guerres, PUF, Paris, 2007.

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 512
Editura: Cartier
Apariția: 2008
ISBN: 978-9975-79-536-4
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri