Organizații Internaționale

Mai multe poze

Organizații Internaționale

Preț de Listă: 162,00 MDL (40,50 RON)

Preț: 81,00 MDL (20,25 RON)

Economisești: 81,00 MDL (20,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul propune o perspectiva noua, de factura eco-sistemica, diferita de descriptivismul si formalismul utilizate in mod obisnuit in evaluarea organizatiilor internationale.

Cu ajutorul grilei obiective-principii-structura institutionala-actiuni, sint analizate paisprezece organizatii politice globale reprezentative, guverna-mentale si nonguvernamentale — printre care ONU, NATO, Liga Statelor Arabe, Amnesty International, Greenpeace —, precum si rolul acestora in prefigurarea unei democratii cosmopolite.

Demersul se subordoneaza unui scop deopotriva teoretic si practic: definirea unui spatiu politic global si deschis, capabil sa asimileze normele si procedurile democratice. Datorita abordarii inedite si informatiilor actuale, lucrarea poate fi consultata atit de studentii si profesorii de la facultatile de stiinte politice, cit si de specialistii domeniului.

Cuprins: Organizatiile internationale: probleme, concepte, tipologii • Organizatia Natiunilor Unite. Referential al securitatii internationale • Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord. Eficienta unei organizatii politico-militare • Consiliul Europei. Revalorizarea democratiei si a drepturilor omului • Transparency International. Despre clarobscurul coruptiei • Oxfam Inter-national. Cit de universal poate fi ajutorul umanitar? • Organizatiile internationale si democratia cosmopolita

Despre Autori

Anton Carpinschi este profesor de Filosofie si Stiinte Politice la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi. A publicat: Contemporary Political Doctrines: A Typological Synthesis (1991); Orientari ideologice actuale. Tendinte si semnificatii (1991); Doctrine politice contemporane. Tipologii, dinamica, perspective (1992); Deschidere si sens in gindirea politica (1995).
Diana Margarit este asistent universitar si doctorand la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi. Pregateste, in domeniul Stiintelor Politice, o teza de doctorat referitoare la mutatiile suferite de fenomenul democratic in procesul de translatie de la nivelul national la cel international, transnational si global. 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 216
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1985-6
Dimensiuni: 14,5 x 22,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri