Organizare și Cîmpuri Organizaționale. O Analiză Instituțională

Organizare și Cîmpuri Organizaționale. O Analiză Instituțională
167,00 MDL (41,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Analiza institutionala se inscrie intr-o orientare teoretica si metodologica noua, care inglobeaza dezvoltari convergente din economie, sociologie si stiinta politica.

Autorul explica mecanismele de realizare a cooperarii si a actiunilor colective si, implicit, generarea organizarii sociale, in mod special in sfera activitatilor economice. Sint studiate aparitia si functionarea unor structuri diferite de cooperare sociala, de la formele minimaliste de organizare – pietele – pina la cele puternic institutionalizate – organizatiile si cimpurile organizationale.

Printre elementele pe care se fundamenteaza analiza institutionala se regasesc costurile tranzactionale, concept de frontiera disciplinara, proprietatea si retelele sociale. Volumul trateaza probleme fundamentale din sociologie, organizarea in structurile sociale institutionalizate si cooperarea sociala exercitata in cadrul acestora. Lucrarea se adreseaza studentilor care urmeaza cursurile de sociologia organizatiilor, analiza institutionala sau sociologie economica.

Cuprins: Actiune, institutii, retele si problematica organizarii sociale • Costurile tranzactionale: un concept de frontiera disciplinara • Problematica relatiei agent-principal • Institutii si organizare sociala • Retele si cooperare sociala • Logica si structurarea cimpurilor organizationale

Despre Autor

Mihai Paunescu (n. 1974) este doctor in sociologie si are un masterat in politici publice obtinut la Facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti. Din anul 2004 este lector universitar la Facultatea de Stiinte Politice, Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative, unde sustine cursuri de metodologia cercetarii sociale si sociologie economica, precum si seminarii de sociologia organizatiilor si management organizational. Sustine de asemenea un curs de analiza institutionala la Facultatea de Sociologie a Universitatii Bucuresti.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46-0372-8
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri