Orfani în Brooklyn

Orfani în Brooklyn

Preț de Listă: 322,00 MDL (80,50 RON)

Preț: 161,00 MDL (40,25 RON)

Economisești: 161,00 MDL (40,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Roman distins cu National Book Critics Award 1999 şi Gold Dagger Award 2000, declarat Cel mai bun roman al anului 1999 de Esquire, McSweeney's, Tin House, The New York Times și Paris Review.

Lionel Essrog este măscăriciul Brooklynului, un orfan pe care impulsurile sindromului Tourette de care suferă îl fac să latre, să numere şi să masacreze limba engleză în cele mai surprinzătoare şi originale moduri. Împreună cu trei veterani de la Orfelinatul pentru băieţi St Vincent, el munceşte pentru agenţia de detectivi a măruntului mafiot Frank Minna. Dar viaţa fără Frank Minna, charismaticul Rege al Brooklynului, ar fi de neimaginat, prin urmare cui îi pasă dacă sarcinile pe care acesta le încredinţează băieţilor sunt… ei bine, nu chiar legale. Însă când Frank este înjunghiat mortal, lumea lui Lionel este zgâlţâită din temelii. 

Orfani în Brooklyn este un omagiu adus povestirii clasice cu detectivi, un roman absolut captivant, memorabil în recursivitatea sa şi total fascinant.

"Cel mai bun roman poliţist din ultima vreme… Puneţi nişte Raymond Chandler, Oliver Sacks şi un strop de Irvine Welsh într-un blender. Apăsaţi pe buton, aşteptaţi relaxaţi – şi ceva asemănător acestui fantastic Orfani în Brooklyn va fi rezultatul unui regal literar/ culinar hibrid.”-- Maxim 
 
"O carte remarcabilă… Orfani în Brooklyn este, printre altele, o poveste despre orfani, o satiră a spiritului Zen din metropola newyorkeză şi o istorie detectivistă încărcată de mister.”-- Time Out New York
 
"Plin de dialoguri sclipitoare şi răsturnări de situaţie… O aventură fascinantă.” -- Guardian
 
"Un thriller de o virtuozitate ameţitoare.” -- Harpers and Queen
 
 
Despre Autor
 
Jonathan Lethem, unul dintre cei mai inventivi și apreciaţi scriitori americani, s-a născut la 19 februarie 1964, în Brooklyn. Publică primul său roman, Gun, with Occasional Music, o îmbinare de science-fiction și scriere poliţistă, în anul 1994. Urmează alte trei alte opere SF – Amnesia Moon(1995), As She Climbed Across the Table (1997) și Girl in Landscape (1998).
 
În 1999 apare Motherless Brooklyn (Orfani în Brooklyn), care primește National Book Critics Circle Award. În 2003, cunoaște succesul cu The Fortress of Solitude, titlu prezent pe lista de bestselleruri New York Times. 2003 este anul care îi aduce o bursă din partea Fundaţiei McArthur. Lista romanelor continuă cu You Don’t Love Me Yet (2007) și Chronic City (2009). Volumele de scurte povestiri, non-ficţiune și scenariile de film se adaugă operei sale atât de variate ca stil și genuri literare.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Motherless Brooklyn
Coperta: Copertă moale
Pagini: 464
Editura: Leda
Apariția: Octombrie 2011
ISBN: 978-973-102-364-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4700

Pareri