OPPENHEIMER. Povestea omului de știință J. Robert Oppenheimer și rolul său în dezvoltarea bombei atomice

Michel Rouzé

Descriere

J. Robert Oppenheimer (22 aprilie 1904 – 18 februarie 1967) a fost un profesor de fizică la Universitatea din California, Berkeley. Fiind șeful Laboratorului Los Alamos în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este adesea creditat drept „părintele bombei atomice” pentru rolul său în Proiectul Manhattan care a dezvoltat prima armă nucleară din lume.

Cunoscutul publicist francez Michel Rouzé prezintă o imagine vie a evenimentelor științifice și politice din preajma și din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. El face, totodată, unele analize interesante ale vieții științifice din Statele Unite din perioada postbelică, când dorința majorității savanților de a se consacra cercetării libere se lovește de tendința puternică de militarizare a științei, de prigoana împotriva conștiințelor libere, prigoană căreia îi cade victimă însuși autorul bombei atomice americane — J. Robert Oppenheimer.

Povestea de viață a lui J. Robert Oppenheimer este ecranizată în regia lui Christopher Nolan într-o distribuție excepțională cu Cillian Murphy, Matt Damon, Robert Downey Jr. și Emily Blunt. Premiera filmului în cinematografe: 21 iulie 2023.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 182
Apariția: 2023
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 978-9975-77-470-3