Opiniile unui Clovn (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Opiniile unui Clovn (Top 10+) [Carte de Buzunar]
132,00 MDL (33,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba germana de Petru Forna.
 
Autor distins in 1972 cu Premiul Nobel pentru literatura
 

„Sint clovn sau, denumirea oficiala a profesiunii mele, comic” – asa se prezinta Hans Schnier, artistul nefericit din perspectiva caruia este privita societatea germana din timpul si de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cu un cinism fermecator prin naivitatea pe care o ascunde si pe un ton de o ironie amara, clovnul lui Boll se implica intr-o disputa dinainte pierduta cu lasitatea, dogmatismul si ipocrizia Germaniei postbelice.

Singur in apartamentul sau, beat, nefericit, ranit trupeste si sufleteste, dezamagit in dragoste, Schnier se confrunta cu propriile amintiri: o familie protestanta care-si trimite fiica in bratele mortii de dragul datoriei fata de „sfintul pamint german”, o iubita indoctrinata religios care il paraseste sub pretextul nevoii de a respira „aer catholic”.

Tuturor acestora, Schnier le opune increderea neclintita in autenticitatea artei sale, refuzul de a spune altceva decit adevarul si dragostea pentru o singura femeie.

 

Despre Autor


 

Heinrich Theodor Boll (1917-1985) este cel de-al doilea scriitor german, dupa Thomas Mann, distins cu Premiul Nobel pentru Literatura (1972). Membru al Grupului 47 si profund implicat in viata publica din Germania postbelica, Boll si-a asumat, alaturi de Gunter Grass, rolul de constiinta a generatiei sale. Cartile lui, traduse in peste treizeci de limbi, vorbesc despre vina tragica a poporului german, ranile inca nevindecate si necesitatea de a privi in fata un trecut intunecat si dureros.

Dintre scrierile sale, amintim: Fotografie de grup cu doamna (in pregatire la Editura Polirom), Casa vaduvelor, Destinul unei cesti fara toarta, Unde ai fost, Adame?. In colectia „Biblioteca Polirom” au mai aparut Opiniile unui clovn(2007), Partida de biliard de la ora noua si jumatate (2008) si Onoarea pierduta a Katarinei Blum (2009).

Detaliile Produsului

Titlu Original: Ansichten eines Clowns
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 300
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2016
ISBN: 978-973-46-5777-3
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri