Opinii

Opinii
12,00 MDL (3,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Eu vreau să cred că va veni multă lume de bună crcdmţâ. pe Aleea Clasicilor, un loc sfânt nu doar pentru chişinăuneni, ci pentru cetăţenii întregii ţări... Or, Aleea Clasicilor şerpuieşte prin toată Moldova...

Azi, suflul Aleii Clasicilor e plecat la Sauca, din raionul Ocniţa, la Aniversarea a 85 de ani de la naşterea regretatului Petru Zadnipru... mâine suflul Aleii Clasicilor poate ajunge în altă localitate la vreun eveniment cultural, literar sau social-politic... Şi indiferent unde se află omul în ziua de naştere a marelui poet, indiferent ce funcţie ocupă un cetăţean sau altul - a gândi pe o clipă: Eminescu să ne judece....şi atunci când îngânăm laitmotivul Eminescu să ne judece, poate că cel puţin atunci ne vom gândi la faptele noastre de zi cu zi....

Despre Autor

Renata Verejanu (n. 22 octombrie 1947, Verejeni, județul Soroca, azi raionul Ocnița [1] ) este o poetă română din Republica Moldova.

Activitatea sa literară profesională a început odată cu prezentarea manuscrisului primei cărți Până la dragoste la Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova (conform legilor editoriale de la acel timp) și susținerea concursului de creație, apoi și a examenelor de intrare la Institutul de Literatură Maxim Gorki (Moscova) (1974).

Considerată cu un pas înaintea acelui timp(Ion Ciocanu), în perioada 1979-1989 editarea cărților a fost interzisă de putere și poeta marginalizată. [2]. din care motiv cărțile Renatei Verejanu în limba română nu se găsesc în librării.

După evenimentele de la 7 aprilie 2009 din R. Moldova, Renata Verejanu a editat pe cont propriu peste 30 de cărți (poezii, cronici, interviuri, cugetări, eseuri, opinii, pledoarii apărute de-a lungul vieții în reviste și ziare, unde activa un redactor mai curajos).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 64
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-4340-20-7
Dimensiuni: 14,5 x 20,2 cm
Greutatea: 0.3200

Pareri