Opere Esențiale. Vol. 8. Nevroza La Copil

Opere Esențiale. Vol. 8. Nevroza La Copil
184,00 MDL (41,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cititorului i se prezintă în acest volum două din analizele descrise detaliat de Sigmund Freud.

"Micul Hans este ilustrarea terapiei unui caz de "angoasă isterică" a unui băieţel de 5 ani, "excepţional de atractiv şi de inteligent", terapie care a avut un rezultat foarte bun, de vreme ce, după 14 ani de la terminarea ei, "tânărul Hans" s-a prezentat la Freud mărturisindu-i că nu-şi mai aminteşte nimic despre analiză sau tulburările sale din copilărie.

"Omul cu lupi" reflectă aceeaşi viaţă de două ori: în oglinda superficială a pacientului, pe de o parte, şi în oglinda cu ape tulburător de adânci a psihanalizei, mânuită chiar de Freud, pe de altă parte.

Este uimitor să constaţi, prin acest dublu joc de oglinzi, cum evenimente din cea mai timpurie copilărie, de obicei neglijată, se dovedesc a fi de o importanţă decisivă pentru întregul destin al omului.

Ambele cazuri de nevroză la copil sunt fundamentate teoretic de concepţia freudiană conform căreia originea oricărei tulburări psihice a unui adult se află în evenimentele traumatice din copilărie, care au perturbat evolutia dezvoltării sale ulterioare.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Trei
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-707-343-3
Dimensiuni: 17 x 24
Greutatea: 0.4500

Pareri