Opere cumplite. Volumul Unu [Carte Electronică]

Opere cumplite. Volumul Unu [Carte Electronică]

Preț de Listă: 89,99 MDL (22,50 RON)

Preț: 62,09 MDL (15,52 RON)

Economisești: 27,90 MDL (6,98 RON) (31%)

    • 3 persoane au cumpărat acest produs.

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 89,99 MDL (22,50 RON)

Preț: 62,09 MDL (15,52 RON)

Economisești: 27,90 MDL (6,98 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

io stau la etaju şapte. şi la geamu meu de la bucătărie io văd un teren vilan. sau viran. sau cum mă-sa-i zice că io nu le prea am p-astea. adică-i un teren pe care nu e nimica. şi mă tot obsedează gându că mâine poimâine o să vină ăştia cu buldozere şi macarale şi-o să-mi facă viaţa un chin. nu ştiu simt io aşa senzaţia asta că n-o să mai fie linişte prea multă vreme. noaptea stau şi mă uit pe geam şi-ascult cum latră câinii. ăsta e singuru motiv care mă face să mă bucur că o să vină ăia cu buldozerele. că sigur poate-o să omoare toţi câinii şi-o să am şi io linişte. adică uite că tot n-o să am linişte c-o să facă ăia balamuc până termină cu şantieru. hîm. uite io acuma mi-am dat seama că io oricum o-ntorc tot prost pică.

Recenzii

”Notorietatea lui Florin Piersic vine nu numai din statutul său de absolvent al UNATC şi de actor premiat, ci mai curând din apropierea faţă de publicul cititor la editorialelor sale din B-24-FUN, Max sau Eva. Cum Piersic Junior colaborează din 2006 cu diverse astfel de reviste, numărul editorialelor a sporit. Opere cumplite: volumul unu conţine o selecţie a respectivelor articole, precum şi o serie de texte inedite, cu un caracter mai personal.

Trecând peste autoironia prezentă în titlu, se poate spune că în ansamblul său volumul (care este foarte posibil să nu aibă nici un "volum doi" drept continuare) priveşte cu ochi critic societatea din ziua de azi. Descrierea este făcută într-un stil direct, fără regulile obişnuite ale grafiei, fără semne de punctuaţie uneori, fără cenzură.

 În ansamblu, cartea merită parcursă. Având în vedere subiectul ales, sunt foarte multe de spus şi, în timp, devine destul de greu să mai adaugi ceva nou. Operele cumplite o spun altfel. Singura problema ar fi aceea că, precum alte volume care atacă într-un fel sau altul societatea, se limitează doar la a ilustra unde se greşeşte, pe un ton care se vrea deasupra celor descrise, omiţând să ofere o soluţie. Şi parcă mi-e cam greu să cred că numai oameni precum cei dintre coperţi se plimbă pe străzile ţării. ” -- Silvia Gradinaru, http://www.bookblog.ro

”Cartea de fata reprezinta o colectie de editoriale aparute in diversele reviste in care a scris pana acum, plus cateva povestioare cu un caracter un pic mai personal. Ceea ce m-a incitat pe mine sa citesc aceasta carte a fost posibilitatea de a avea un insight in mintea unui personaj atat de interesant precum Florin Piersic Jr. Posibilitatea de a-i radiografia un pic mintea, de a-i cunoaste un pic mai bine nebunia (sau normalitatea, numiti-o cum vreti) si de ce nu, de a-l cunoaste mai bine.

O carte despre stereotipurile de care ne lovim zi de zi, oamenii care constituie majoritatea acestei tari, parca mi-as dori sa citesc si o carte scrisa de un om de rand despre un artist contemporan cvasi-neinteles. Probabil ca perspectiva ar fi foarte interesanta. Oricum, desi nu suporta comparatia (inca cel putin), stilul care aduce un pic a Welsh al lui Florin Piersic Jr. (cel putin dezinvoltura cu care scrie), m-a facut sa imi doresc sa citesc si un volum doi al acestor Opere Cumplite (daca acesta va exista vreodata).” -- http://www.hipmag.ro

Despre Autor

Florin Piersic Jr este absolvent al Academiei de Teatru şi Film, Secţia actorie, promoţia 1991. În 1999 traduce din limba franceză romanul Omul sentimental de Javier Marías, dar cartea nu este publicată din lipsa unui traducător de limbă spaniolă care să confrunte traducerea lui Piersic jr cu originalul lui Marías. Începe să traducă din limba engleză piese de teatru contemporan, parte din ele fiind produse în regim independent. One-man-show-ul Sex, Drugs, Rock&Roll de Eric Bogosian deschide calea teatrului independent în România, iar Piersic jr primeşte Premiul pentru cel mai bun actor al anului 2002 la Gala UNITER.

În 2004 creează casa de producţie Artificial Horizon; este scenarist, regizor şi producător pentru filme de scurtmetraj (Advertising – premiul special al juriului la Festi valul Alternative, Târgu Mureş, 2004), precum şi lungmetraje (Fix Alert – premiul special al juriului la B-Est Film Festival, Bucureşti, 2005; premiu pentru debut la Premiile UCIN, 2006; Eminescu vs Eminem). Din 2006 începe să colaboreze ca traducător din limba engleză pentru revista FHM, iar mai apoi, ca editorialist pentru revistele Eva, 24-FUN, HBO, The One, Max. În 2008-2009 lucrează ca actor pentru producţiile cinema tografice Călătoria lui Gruber (regia Radu Gabrea), Contratimp 2 (regia Jesús del Cerro), Bibliothèque Pascal (regia Hajdú Szabolcs) şi Youth Without Youth (regia Francis Ford Coppola). În 2009 publică la Editura Humanitas Opere cumplite, volumul unu.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2013
ISBN: 978-973-50-4638-3
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 284

Pareri